Samsung a livrat în ultimii 10 ani aproape 3 miliarde de telefoane!

91
Samsung a livrat in ultimii 10 ani
Sursa foto: SamMobile.com

Samsung este un jucător important pe piața globală de smartphone-uri de aproximativ cincisprezece ani. Compania a deținut primul loc în ceea ce privește livrările de smartphone-uri an de an timp de mai bine de un deceniu. Potrivit unui recent studiu efectuat de IDC, în ultimii zece ani, Samsung a livrat aproape trei miliarde de smartphone-uri, ceea ce este o cifră uluitoare. Asta cu atât mai mult când compari performanța gigantului coreean cu rivalii săi.

Potrivit datelor International Data Corporation (IDC) și prezentate de AltIndex, Samsung a livrat 2,93 miliarde de smartphone-uri din primul trimestru al anului 2014 până în trimestrul I 2024. Compania este de departe cel mai prolific producător de smartphone-uri din lume, potrivit SamMobile. Rivalul Samsung de pe piață, compania Apple, a livrat cu aproximativ 700 de milioane de bucăți mai puțin.

Apple, care este al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri după livrări în ultimul deceniu. Compania americană a înregistrat 2,2 miliarde de iPhone-uri vândute în ultimii zece ani. Dar poate chiar mai impresionant decât diferența de 33% a Samsung față de Apple este că gigantul coreean a livrat mai multe smartphone-uri în ultimii zece ani decât Xiaomi, Vivo și Huawei la un loc.

Sursă foto: IDC

Chiar dacă livrările anuale ale Samsung au scăzut și cota sa de piață a scăzut cu 10% în ultimul deceniu, Apple nu a putut să depășească compania coreeană, în ciuda creșterii cu 2% a cotei de piață. Cel mai rău an al Samsung din ultimul deceniu a fost 2022. Atunci Samsung când a livrat 258,2 milioane de smartphone-uri în întreaga lume. La acel moment, Apple a înregistrat 225,3 milioane de livrări.

Galaxy Note 5 are un ecran AMOLED cu diagonala de 5,7 inch (14,48 cm) protejat de Corning Gorilla Glass 4. Procesorul Exynos 7420 însoțit de 4GB de RAM și 32 / 64 / 128GB stocare este la bord. Telefonul avea o baterie de 3.000 mAh.

Cel mai bun an al Samsung a fost 2015 – anul în care a anunțat Galaxy S6 și Galaxy Note 5. În 2015, Samsung a depășit 320,9 milioane de livrări. În același an, Apple a înregistrat o cifră de 231,5 milioane. În ultimii ani, 2023 pare să fi fost grozav pentru Samsung. Atunci compania a reușit să crească livrările de smartphone-uri la 286,6 milioane.

Sursă foto IDC

Producătorul coreean de smartphone-uri pare să fi intrat acum într-o nouă eră a telefoanelor mobile. Compania a pus accentul pe optimizare, calitatea construcției și, mai recent, Galaxy AI. Acesta din urmă a debutat cu seria Galaxy S24 care,cel puțin până acum, este un succes. Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra au stabilit noi recorduri de vânzări la începutul primului trimestru pe numeroase piețe. În Q1 2024, Samsung a depășit Apple cu 10 milioane de livrări, ajungând la 60,1 milioane livrate.