Samsung vrea noi achiziții și fuziuni cu firme mari în 2024

211
Samsung Electronics
Sursă foto: Samsung

Compania Samsung a avut un an 2023 mai dificil, profitul său a scăzut cu 85% față de anul trecut din cauza cererii scăzute de cipuri de memorie și telefoane. Cu toate acestea, compania vrea să facă noi investiții pentru a-și asigura viitorul. O modalitate de a asigura viitorul este achiziționarea de firme promițătoare care pot extinde afacerile pe termen lung.

Din câte se pare Samsung Electronics vrea să planifice achiziții și fuziuni de mari dimensiuni în acest an. Anul trecut, compania a achiziționat eMagin și Roon, dar au fost achiziții la scară mică în comparație cu ceea ce a realizat Samsung în trecut. Ultima achiziție majoră a companiei a fost Harman International, dar…. în 2017. Compania de tehnologii audio și auto conectate a fost achiziționată atunci pentru 8 miliarde de dolari.

Vicepreședintele Samsung Electronics, JH Han, a declarat că Samsung a investit în 260 de firme de risc în ultimii trei ani. Acestea sunt din diferite domenii, inclusiv din AI (Inteligenta Artificială), sănătate digitală, electronică, fintech și robotică. Scopul gigantului high-tech sud-coreean a fost de a găsi noi motoare de creștere în aceste domenii.

Fintech sau „tehnologie financiară”. Fintech se referă la tehnologiile și inovațiile care își propun să concureze cu metodele financiare tradiționale în furnizarea de servicii financiare prin utilizarea de software și alte tehnologii avansate.

Mediul de afaceri va fi dificil și în acest an. Dar ca perspectivă pe termen lung, vom urmări achiziția de tehnologie și investițiile pentru a ne pregăti pentru viitor.” A declarat JH Han, vicepreședintele Samsung Electronics, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit SamMobile. „Am depus mult efort, colectând și revizuind continuu companiile ca obiective de fuziuni și achiziții. Am făcut acest lucru în ciuda unei serii de condiții nefavorabile de încheiere a acordurilor, inclusiv pandemia COVID-19, tensiunile geopolitice și recesiunea economică globală.

Se pare că Samsung dorește să achiziționeze firma sud-coreeană Rainbow Robotics, dar discuțiile nu s-au concretizat încă într-o achiziție. Samsung deține deja un pachet de 14,83% din acțiunile companiei de robotică. Compania a făcut investiții majore în proiectarea și producția de cipuri AI și semiconductoare.

La CES Las Vegas 2024, compania a dezvăluit mai multe tehnologii noi bazate pe inteligență artificială, de la aparate electrocasnice până la televizoare și laptopuri. Pe 17 ianuarie 2024, compania plănuiește să anunțe seria Galaxy S24, care va aduce AI pe dispozitiv pentru mai multe funcții noi.