Samsung ar putea achiziționa divizia de electrocasnice a companiei Philips

580
Sursa Foto: wikipedia.org

Samsung ar putea începe să vândă aparate de bucătărie mici, cum ar fi aparate de cafea și prăjitoare de pâine. Potrivit mai multor experți din domeniu tehnologic, gigantul coreean ar putea achiziționa divizia de aparate electrocasnice mici de la Philips.

Samsung nu a dezvăluit niciun plan oficial în această privință și nici nu a dat niciun fel de detalii. Cu toate acestea, conglomeratul olandez Philips a confirmat că încearcă să vândă afacerea cu electrocasnice în următorul an. Mai mulți specialiști speculează acum că Samsung Electronics va cumpăra această divizie a companiei Philips. Dar sunt și persoane sceptice.

Mai sunt și alte companii interesate de Philips

Sursele citate de SamMobile susțin că Samsung nu este singura companie interesată să cumpere afacerea de la Philips. Se pare că LG Electronics vrea să facă același lucru. Cu toate acestea, alți observatori de piață sunt sceptici cu privire la această potențială de achiziție. O astfel de investiție, indiferent de cine ar fi făcută, ar necesita investiții ulterioare masive de la oricare dintre companii.

Divizia de electrocasnice mici de la Philips are fabrici în câteva țări, inclusiv Austria, Brazilia și China. Deține, de asemenea, centre de cercetare și dezvoltare în India, Hong Kong, Singapore și Italia. La sfârșitul anului trecut această subsidiară Philips avea în jur de 4.700 de angajați în întreaga lume.

Philips este o companie olandeză de tehnologie cu sediul în Amsterdam. A fost fondată la Eindhoven în 1891 de Gerard Philips și tatăl său Frederik, primele lor produse fiind becurile. Philips este una dintre cele mai mari companii de electronice din lume. Are în jur de 122.000 de angajați în peste 60 de țări.

Electrocasnicele Samsung sunt în topul mondial

Samsung vinde deja aparate de bucătărie mari – inclusiv frigidere și cuptoare – dar nu are produse electrocasnice mici. Achiziționarea brațului Philips ar deschide noi oportunități de extindere, dar nu este clar dacă marca Philips ar rămâne intactă ca filială Samsung sau dacă gigantul coreean de tehnologie ar începe să vândă aparate mici sub propria sa marcă. Poate face la fel cum cum a făcut cu Harman sau AKG. Încă nu știm.

Cu toate acestea, chiar dacă o astfel de achiziție ar avea sens, având în vedere poziția Samsung pe piața aparatelor electrocasnice, aceasta nu este o decizie care va fi luată ușor. O achiziție a acestei subsidiare Philips ar costa probabil miliarde de dolari. Surse bancare din domeniul investițiilor citate de mass-media coreeană consideră că o astfel de investiție acum ar putea reprezenta un risc ridicat pentru Samsung. Philips vrea să-și vândă divizia de aparate electrocasnice mici până la jumătatea anului 2021.