Compania Samsung aleasă de AT & T pentru a furniza echipamente 5G

1360

Samsung a câștigat o victorie importantă pe piața de 5G. AT & T a ales Samsung ca unul dintre cei trei furnizori de echipamente de rețea 5G. Compania sud-coreeană va ajuta astfel AT & T să implementeze următoarea generație de comunicații mobile în Statele Unite.

De asemenea, AT & T va folosi hardware-ul Ericsson și Nokia pentru proiect alături de echipamentele Samsung. AT & T a confirmat că rețeaua experimentală 5G va fi lansată la San Antonio, Houston, New Orleans, Louisville și Jacksonville în cursul acestui an, în plus față de orașele deja anunțate.

Serviciul 5G va fi extins de AT & T la începutul lui 2019.

AT & T va fi singurul operator din SUA care va lansa un serviciu cu adevărat mobil de 5G în SUA până la sfârșitul anului. Lipsa smartphone-urilor cu 5G va permite consumatorilor din aceste orașe să se conecteze la rețea folosind așa-numitele „Pucuri” sau hotspoturi. În afară de orașele menționate, AT & T a confirmat deja că 5G va ajunge în prima fază în Dallas și Atlanta. Mai fac parte din acest proiect și Oklahoma City, Waco, Charlotte, Indianapolis și Raleigh.

Serviciul se va extinde în Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, San Diego, San Jose și Orlando la începutul anului 2019. Samsung a alocat recent încă o tranșă de 22 miliarde de dolari pentru cercetarea și dezvoltarea suplimentară a segmentului 5G.

AndroidHeadlines este una dintre cele mai mari companii de știri din domeniul tehnologiei informației de pe Internet. A fost fondată în 2010 și are sediul în Riverside, California, SUA. AndroidHeadlines publică știri, review-uri, aplicații, jocuri etc. Acoperă domenii cum ar fi: smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri, calculatoare, aparate foto, aparate inteligente, VR, IOT și altele.

Samsung s-a străduit să intre pe piața infrastructurii wireless din S.U.A. de ani de zile. Nu a prea reușit acest lucru cu 4G LTE. Acum cu activitatea sa de pionierat în segmentul 5G, Samsung a reușit să se impună pe piața din Statele Unite.

Conform AndroidHeadlines, gigantul high-tech sud-coreean se află acum în parteneriat atât cu AT & T, cât și cu Verizon. Samsung se află într-o poziție foarte favorabilă și poate deveni principalul producător de echipamente de rețea 5G de pe planetă.