Samsung va actualiza seriile Galaxy S pentru a le îmbunătăți performanțele

327
Samsung va actualiza seria Galaxy pentru a îmbunatati performantele
Sursa Foto: techradar.com

Zilele trecute am scris că au apărut mai multe informații conform cărora serviciul de optimizare a jocurilor (GOS) de pe unele smartphone-uri Samsung reduce performanța anumitor jocuri și aplicații pentru a gestiona mai bine durata de viață a bateriei. Acum Samsung spune că o actualizare de software este pe cale pentru a face din aceasta o setare opțională.

Conform TechRadar, actualizarea va permite proprietarilor de dispozitive să aleagă dacă doresc sau nu această limitare. Potrivit Samsung, acest lucru este parțial proiectat pentru a limita performanța pentru a menține temperatura telefonului scăzută.

Apreciem feedback-ul pe care îl primim despre produsele noastre. După o analiză atentă, intenționăm să lansăm o actualizare de software în curând. În acest fel astfel utilizatorii o să-și poată controla performanța în timp ce rulează aplicații de joc”. A declarat purtătorul de cuvânt al Samsung, Kelly Yeo.

În timp ce informațiile inițiale sugerau că aplicațiile care nu sunt pentru jocuri precum Netflix și Instagram au fost cu probleme, se pare că până la 10.000 de alte aplicații au fost afectate. Samsung insistă că GOS (Game optimization service) gestionează doar performanța jocurilor, așa cum indică numele său.

Samsung va lansa o actualizare de software pentru sericiul său GOS

Pentru a adăuga ceva în plus la această problemă se pare că telefoanele Samsung cu software-ul GOS instalat înregistrează scoruri de referință, de exemplu pe Geekbench, care nu se potrivesc cu performanța pe care o vezi de fapt în timpul jocului. Ca răspuns, Geekbench a decis să elimine scorurile de benchmarking de la seriile Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy S20 și Galaxy S10. Va trebui să așteptăm și să vedem dacă aceste scoruri vor fi restabilite în viitor.

Jocul pentru mobil cu cele mai mari încasări este Honor of Kings (2015). Mai este cunoscut ca Arena of Valor la nivel international. Este un joc multiplayer online battle Arena publicat de Tencent, care a adus peste 13 miliarde USD ca venituri.

Samsung a recunoscut că serviciul său de optimizare a jocurilor „gestionează performanța” jocurilor pentru a evita supraîncălzirea. În acest fel se menține starea de sănătate a bateriei. Trebuie precizat că Samsung nu este primul producător de telefoane care a făcut acest lucru. Atât Apple, cât și OnePlus au procedat la fel cu telefoanele lor în trecut. Pentru toate companiile motivele sunt aceleași. Forțând aplicațiile și jocurile să nu meargă la capacitate, bateria și alte componente interne vor dura mai mult.

Este o scuză rezonabilă, dar consumatorii trebuie să fie informați despre aceste practici și compromisuri. Nu trebuie să uităm că sunt multe persoane cheltuiesc o sumă considerabilă pe un telefon. Cel puțin, ar trebui ca acești cumpărători să aibă opțiunea de a decide dacă vor rate de actualizare mai mari sau o viață mai lungă a bateriei.

Se pare că Samsung va oferi în curând această alegere utilizatorilor săi. Nu este clar pe ce telefoane rulează GOS, dar având în vedere că Geekbench a eliminat scorurile din ultimii patru ani de pe telefoane emblematice Samsung, presupunem că majoritatea dintre ele sunt afectate.