Samsung poate oferi mai mult de cinci ani de actualizări de securitate

237
Actualizări de securitate
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Google a surprins pe toată lumea la lansarea telefoanelor Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro când a anunțat că acestea vor primi șapte ani de actualizări de securitate și ale sistemului de operare. Șeful la nivel mondial al telefoanelor mobile, Samsung,nu poate rămâne pasiv la o astfel de decizie fără să reacționeze (și fără să ia măsuri).

De aceea, potrivit PhoneArena, gigantul tehnologic coreean vrea să ofere mai mult de cinci ani de actualizări de securitate. Până când Google a lansat seria Pixel 8, Samsung a fost campionul în privința actualizărilor de Android și de securitate. Din 2021, Samsung oferă patru ani de actualizări Android și cinci ani de securitate pentru proprietarii de telefoane Galaxy.

Potrivit lui Shin-Chul Baik, inginer principal și manager de program tehnic al echipei de securitate pentru divizia Samsung Mobile eXperience, citat de SamMobile, Samsung a „discut în mod activ” ce ar trebui să facă compania pentru a oferi proprietarilor Galaxy „actualizări de securitate pe termen lung” pentru „mai mult de cinci ani de asistență”. El a menționat că viziunea Google de a susține dispozitive pentru mai mult timp se aliniază cu gândirea Samsung. Astfel că, în lumina noilor reglementări care apar, Samsung se pregătește să depășească perioada actuală de cinci ani de suport. Noile reglementări pe care le menționează se referă probabil la propunerile UE pentru durabilitate. Acestea solicită companiilor să ofere cel puțin cinci ani de actualizări de sistem pentru smartphone-urile lor începând cu 2025.

Samsung va oferi peste cinci ani de actualizări de securitate și Android

„Actualizările de sistem”, totuși, ar putea fi interpretate în sens larg. Adică este vorba despre de actualizări ale sistemului de operare sau doar de actualizări de securitate? Când vine vorba de reglementările de stat, lucrurile se pot încurca, așa că va trebui să așteptăm să aflăm. Din ce spune Baik, totuși, Samsung ia în considerare în prezent creșterea numărului de ani de suport de securitate. Nu se înțelege că aceasta se referă la actualizări ale sistemului de operare pentru dispozitivele Galaxy.

Primul sistem de operare folosit pentru munca reală a fost GM-NAA I/O, produs în 1956 de divizia de cercetare a companiei General Motors pentru IBM 704. Cele mai vechi computere au fost mainframe, fără un sistem de operare.

În prezent, Samsung oferă actualizări de securitate software la o scară impresionantă. Peste 1 miliard de dispozitive sunt actualizate în fiecare lună și peste 10 miliarde anual. Peste 150 de dispozitive primesc actualizări de securitate prin programe lunare, trimestriale și bianuale pe piețele din întreaga lume.

Cu toate acestea, Samsung nu vorbea despre actualizările sistemului de operare. Deci, este posibil ca Samsung să treacă la mai mult de cinci ani de corecții de securitate, rămânând în continuare cu patru actualizări majore ale sistemului de operare. Acesta ar fi în continuare un pas pozitiv pentru ecosistemul Android, având în vedere statutul numărul unu al Samsung și numărul mare de telefoane din portofoliul său. Dacă Samsung își extinde politica de asistență software, este cel mai probabil să înceapă cu seria Galaxy S24, care va veni la începutul anului viitor.