De acum încolo Samsung va actualiza pe Galaxy A51 mai rar

388
De acum incolo Samsung va actualiza pe Galaxy A51 mai rar
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Compania Samsung și-a actualizat ieri programul oficial de actualizări. Samsung Galaxy A51 va primi doar două actualizări de securitate pe an de acum înainte. Această mișcare vine la doar doi ani de la lansare, iar dispozitivul mai are de primit două upgrade-uri majore pentru Android.

În privința programului de actualizări Samsung ne-am la așteptat unele schimbări din această listă. Dar o anumită schimbare ne întristează puțin și este surprinzătoare. Samsung Galaxy A51 a fost trecute pe lista telefoanelor care primesc doar două actualizări de securitate pe an. Conform GalaxyClub, de acum înainte Galaxy A51 va primi actualizări de securitate doar la fiecare șase luni.

Samsung Galaxy A51 va primi actualizări doar bianual

Este normal ca diferite telefoane Samsung să fie pe această listă pentru ultimul an al perioadei de suport. Dispozitive precum Galaxy A6 și Galaxy A7 din 2018 pot fi încă găsite pe această listă, de exemplu. Dar că unele dispozitivele din 2020, destul de populare, ajung să fie prezente aici este destul de surprinzător. Cu toate acestea, Galaxy A51 a fost trecut și el în această listă ieri.

Dacă această modificare nu este o greșeală, Galaxy A51 va primi o nouă actualizare de securitate doar o dată la șase luni. Acest lucru este de obicei suficient pentru a menține telefonul în siguranță, dar mai degrabă slab pentru un telefon care a apărut pe piață abia acum doi ani. Când vine vorba de un dispozitiv foarte popular acest lucru este cu atât mai uimitor. În comparație: Galaxy A50 din 2019 primește în continuare cele mai recente actualizări în fiecare lună. Galaxy A51 și Galaxy A50 sunt fabricate în Vietnam.

Samsung este în prezent cel mai mare contributor de investiții străine directe din Vietnam și reprezintă mai mult de 25% din exporturile sale. Datorită Samsung, Vietnam a devenit al doilea cel mai mare exportator de smartphone-uri din lume.

Cu toate acestea, nu este prima dată când un telefon ajunge relativ repede pe lista cu actualizări bianuale. S-a „întâmplat” cu Galaxy A70 anul trecut, care avea doar doi ani la acea vreme, deși s-au vândut semnificativ mai puține Galaxy A70 decât A51, din câte știm.

Încă o mulțime de upgrade-uri pentru A51

La fel ca Galaxy A70, Galaxy A51 este departe de sfârșitul perioadei de suport. Ambele dispozitive vor primi patru ani de actualizări de securitate de la Samsung. Pentru A70 această perioadă se va încheia în vara lui 2023, pentru A51 abia la începutul lui 2024.

Samsung Galaxy A51 a primit până acum o singură actualizare majoră a Android – cea la Android 11. Ne așteptăm la un upgrade la Android 12 în această primăvară. Cu toate acestea, Galaxy A51 este unul dintre telefoanele pentru care Samsung a promis că va oferi un al treilea upgrade suplimentar pentru Android. Cu alte cuvinte, A51 a primit doar una dintre cele trei upgrade-uri promise până în acest moment.

Acum nu avem nicio îndoială că aceste upgrade-uri vor veni de fapt la dispozitiv în acest an și în 2023. Dar, acest lucru face cu atât mai remarcabil faptul că frecvența de actualizare pentru corecțiile de securitate este deja redusă.

Unul dintre principalele dezavantaje ale unei rate scăzute de actualizare este că devine și mai dificil de prezis când un telefon va fi actualizat din nou. Vedem acest lucru cu toate modelele care sunt pe lista cu actualizări bienale. Că Samsung face deja asta cu A51 este păcat, mai ales când iei în considerare că alte modele Galaxy A5x sunt bine reprezentate în actualizări.