Samsung actualizează aplicațiile biometrice de pe Galaxy S10

1759

Când lansat seria Galaxy S10, Samsung a anunțat că scanerul său ultrasonic este mai rapid decât senzorii optici tradiționali. În timp ce a demonstrat acest lucru pe scenă, Samsung a spus că puteți să deblocați Galaxy S10 atingând scurt degetul pe senzor și apoi să-l retrageți instantaneu.

Senzorul cu ultrasunete de pe Galaxy S10 este de multe ori lent și inexact. Acum Samsung încearcă să se ocupe de acest lucru printr-o actualizare de firmware care rulează pe dispozitive. Nu este clar încă dacă senzorul este de fapt mai bun, dar cel puțin Samsung încearcă să demonstreze acest lucru.

Samsung a lansat o nouă actualizare pentru a îmbunătăți funcționarea scanerului de amprente digitale. Patch-ul are doar 7 MB, dar îmbunătățește substanțial performanțele cititorului ultrasonic de amprente. Comentariile de pe Reddit confirmă că viteza de deblocare este mult mai bună decât a fost mai devreme, conform XDA Developers. Utilizatorii Redit care au primit actualizarea spun că senzorul de amprente este acum mult mai fiabil și mai precis.

Actualizarea este pentru toate cele trei dispozitive Galaxy S10

Actualizarea vine cu versiunea de firmware 2.0.8.4 a aplicației Fingerprints. Actualizarea este aplicabilă atât variantelor de telefoane cu procesor Snapdragon 855, cât și celor cu Exynos 9820 din Galaxy S10. Puteți verifica versiunea de pe dispozitivul dvs. accesând Setare > Biometrie și Securitate > Preferințe biometrice. Actualizarea este lansată și pe Samsung Galaxy S10e, care are un cititor de amprente capacitiv și pe Galaxy S10 și Galaxy S10+ care utilizează același scaner optic

Reddit este un site web de divertisment, fondat în 2005, cu sediul în San Francisco, SUA. Pe Reddit membrii înregistrați pot plasa conținut. Postările sunt organizate în așa-numitele subreddit-uri, cu tematici diverse: știri, jocuri, filme, muzică, cărți, fitness, mâncare etc. Utilizatorii pot vota postările (pozitiv sau negativ).

Actualizarea este distribuită prin OTA (Over-the-Air), adică prin Wi-Fi, utilizând o funcție integrată în sistemul de operare. Nu există nicio modalitate de a declanșa manual actualizarea, deci este o chestie de așteptare.

Rețineți că este posibil să existe o anumită întârziere în ceea ce privește lansarea OTA pentru Galaxy S10. Este vorba despre cei care dețin un smartphone blocat în rețea. Cei care de obicei primesc mai repede actualizările sunt cei cu un smartphone liber de rețea. Dar, deoarece este o actualizare urgentă (și una minusculă), s-ar putea să nu dureze prea mult până când toți utilizatorii o obțin.

În mod separat, există și o nouă actualizare a sistemului lansată pe aceste smartphone-uri dispozitive. Ocupă un spațiu puțin peste 500 MB și include patch-ul de securitate din martie. Nu putem exclude varianta că Samsung să fi inclus îmbunătățiri ale senzorului și în această actualizare.