Samsung actualizează mai repede smartphone-urile sale cu Android 10

838
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung se pregătește să ofere actualizarea la Android 10 și One UI 2.0 cât mai curând posibil pe smartphone-uri mai vechi și medii. Este oarecum surprinzător, Samsung a fost aproape tot timpul în urma celorlalte companii în ce privește actualizarea telefoanelor cu ultimul sistem de operare. Acum gigantul tech a actualizat mai multe modele în avans față de programul inițial de actualizare.

Smartphone-urile din seria Galaxy A sunt, alături de flagship-uri, cele mai populare și mai bine vândute modele din Europa. Astfel, un număr mare de utilizatori așteaptă în prezent ultima actualizare Android 10. Aceasta aduce, de asemenea, interfața Samsung One UI 2.0 acestor smartphone-uri.

Samsung a actualizat la Android 10 mai multe telefoane înainte de termen

Conform graficului actualizării actuale, modelele de top cum ar fi Galaxy A80, Galaxy A90 5G și A70 ar trebui să primească Android 10 în martie și aprilie 2020. Modelele mai ieftine din seria Galaxy A și Galaxy M ar trebui să aștepte până în mai sau chiar iunie. Cu toate acestea sunt deja modele din seria Galaxy M (Galaxy M20) care au primit noul sistem de operare Android Google. Dar din câte se pare anul acesta lucrurile vor merge mult mai repede pentru toate modelele Samsung.

Conform WinFuture, actualizările la Android 10 pentru Galaxy A50s și Galaxy A30 au fost deja lansate în Vietnam și India. Și la acestea este o actualizare cu mult înaintea programului inițial, ceea ce ar putea indica o lansare a actualizării și în Europa și în România. Cel puțin pentru Galaxy A50s actualizarea la Android 10 era planificată pentru aprilie 2020.

Android 10 a avut denumirea inițială Android Q. Vicepreședintele Android, David Burke, a dezvăluit că propunerile de numire pentru Android Q au avut inițial nume de dulciuri exotice care încep cu „Q”. Burke personal ar fi ales denumirea „Queen cake – tortul reginei”.

Un lucru total neobișnuit pentru Samsung în privința actualizării la noul Android s-a întâmplat în luna ianuarie. Atunci Samsung a surprins pe toată lumea și în special pe proprietarii de Galaxy S9 și Galaxy S9+ cu actualizarea la Android 10. Conform desfășurătorului inițial actualizarea acestor două excelente smartphone-uri era planificată să fie disponibilă doar în martie.

Posibil o actualizare mai rapidă și pentru modelele Galaxy J și A din 2018

Este posibil ca Samsung să-și fi revizuit serios politica privind actualizările cu ultimul sistem de operare. Rămâne de văzut dacă Samsung își va schimba oficial programul privind actualizările la Android 10, pentru telefoanele din seria Galaxy A dar și din celelalte serii. Același lucru s-a întâmplat cu patch-urile de securitate trimise de Samsung, care acum vin la timp. Samsung nu a menționat nimic până acum pe site-ul său oficial privind aceste lucruri. Nu avem nevoie practic de nici o mențiune, important este să primim actualizările cât mai repede.

Am scris mai sus de modelele din seriile Galaxy M, Galaxy A și Galaxy S. Dar nu numai aceste modele din anul precedent trebuie luate în considerare. Sunt încă destule modele din accesibile din seria Galaxy A și Galaxy J din 2018, care așteptă cu nerăbdare pe Android 10 și One One UI 2.0. Din seria Galaxy J vor primi Android 10 telefoanele Galaxy J6 / J6+ și Galaxy J8 / J8+. Din seria Galaxy A (2018) vor primi Android 10 telefoanele Galaxy A6/A6+, Galaxy A7 și Galaxy A9. Nu avem informații concrete când vor fi actualizate, sperăm că Samsung le va actualiza și pe acestea mai repede.