Samsung intenționează să adauge videoclipuri la mesageria smartphone

634
Sursa Foto: istockphoto.com

Smartphone-urile viitoare ale gigantului tech – inclusiv dispozitivul tip clamshell numit neoficial „Galaxy Z Flip” și seria emblematică Samsung Galaxy S20 – sunt așteptate să prezinte un nou serviciu de videochat susținut de sistemul Android Google, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Există discuții trilaterale în curs între Samsung, operatorul de telefonie mobilă SK Telecom și Google. Tema este lansarea unui serviciu de mesagerie video pe telefoanele cu Android, oferite de Samsung. Informația vine de la The Korea Herald care citează un oficial de rang înalt din industria conexă.

Videoclipuri de până la 5BM prin serviciul de mesagerie Samsung

Planul include conectarea serviciului de chat video video Google Google DUO cu serviciile de comunicare bogate disponibile pe ultimele telefoane Samsung – seria Galaxy S9 și Galaxy S10. Acest lucru ar duce pe serviciile de mesagerie videoclipuri cu mai puțin de 5MB. Și, un lucru foarte bun, fără taxe de date pentru a concura cu serviciilor populare de mesagerie over-the-top, cum ar fi WhatsApp.

În prezent, Google oferă aplicația video pentru smartphone-uri Android, împreună cu aplicațiile Chrome, Gmail, Google Photo, Google Play Movie și Google Drive. Cu Samsung, serviciul de chat video ar putea fi utilizat alături de funcția implicită de mesagerie a telefonului. Acest lucru ar fi acceptat de toți operatorii de telefonie mobilă, fără a descărca aplicația sau a plăti taxe suplimentare.

RCS – Rich Communication Services, este un standard de mesagerie de ultimă generație. Are ca scop înlocuirea standardelor SMS și MMS. Spre deosebire de SMS, RCS permite mesaje text cu un număr nelimitat de caractere și partajarea de imagini, clipuri video și audio și emoji.

Având în vedere tendința tinerilor utilizatori care preferă videochat-urile, sunt discuții pentru îmbunătățirea actualului RCS prin conectarea acestuia cu Google DUO”, a spus sursa sus citată. La Consumer Electronics Show 2020, din Las Vegas, la începutul acestei luni, CEO-ul SKT Telecom, Park Jung-ho a sugerat că viitorul telefon pliabil Samsung poate avea un serviciu de videochat.

Viitorul dispozitivul pliabil Samsung tip clamshell va fi bun pentru efectuarea apelurilor video”. A spus Park și a continuat: „Telefonul clamshell Samsung este foarte potrivit pentru apeluri video și chat-uri. Partea superioară a dispozitivului poate fi ridicată, pentru chat-uri video în timp ce se face multitasking”.

Încă nu se știe exact numele viitorului smartphone tip clamshell

Prevăzut pentru a debuta în 11 februarie, smartphone-ul Samsung este un dispozitiv pliabil conceput pentru a se plia vertical. Ca avea un ecran în modul deschis de 6,7 inch și o baterie de 3.300mAh. Este posibil să fie numit „Samsung Galaxy Z Flip” sau doar „Galaxy Z”, potrivit unor recente informații.

Un oficial Samsung a declarat pentru Korea Herald în timpul CES 2020 că se intenționează lansarea de diverse tipuri de telefoane pliabile sub brandul Galaxy Z. Între timp, Roh Tae-moon, noul șef de la Samsung Mobile, a spus: „Încă discutăm numele final al dispozitivului