Samsung a brevetat un afișaj extensibil cu potențiale aplicații medicale

165
Samsung a brevetat un afisaj extensibil cu potentiale aplicatii medicale
Sursa Foto: via ubergizmo.com

Samsung prin filiala sa Samsung Dispay este imbatabil în domeniul afișajelor. Fie că vorbim despre producerea în masă a OLED-urilor pentru telefoane, tablete sau televizoare sau în ultimii ani pentru telefoanele pliabilele. Dovadă stau comenzile mari de la toți producătorii de top din domeniul telefoniei mobile.

Acum se pare că Samsung căută să-și folosească experiența și expertiza pentru un alt tip de afișaj – afișajele extensibile. Potrivit brevetului descoperit de Patently Apple, via Ubergizmo, Samsung a depus un brevet pentru un afișaj extensibil care ar putea avea potențiale aplicații medicale sau de sănătate. Brevetul descrie modul în care afișajul ar putea fi încorporat cu biosenzori care ar putea monitoriza diferite tipuri de lucruri.

Afișaj extensibil Samsung cu senzori pentru ECG, EGG și antenă RFID

Noul brevet Samsung descrie diverse situații și aplicații. Este deschis modul în care afișajul ar putea include un senzor EGG (Electrogastrography – electrogastrograf); un senzor ECG; un senzor de tensiune arterială și multe altele. De asemenea, în brevet se sugerează că ar putea avea o antenă RFID (Radio-Frequency Identification – Identificare prin frecvență radio); un senzor de mișcare; un senzor de tensiune și altele asemănătoare. Senzorii pe bază de piele nu sunt însă tocmai noi.

În trecut, au fost cercetători care au încercat să creeze articole de purtat pentru piele care ar putea fi utilizate pentru detectarea temperaturii. Unele companii de modă au creat chiar și dispozitive de lipit pe piele în trecut, care pot spune dacă ați fost expus la prea mult UV. Cu toate acestea, brevetul Samsung este diferit, deoarece include un afișaj care ar putea oferi mai multe detalii dintr-o privire.

RFID este un dispozitiv foarte mic (sub 1 x 1 mm) și poate fi aplicat sau încorporat în principiu în orice produs sau obiect. Poate fi încorporat și în corpul animalelor sau persoanelor, cu scopul de identificare și urmărire, folosind undele radio.

Nu se știe în acest moment dacă Samsung intenționează sau nu să transforme brevetul în realitate. Dar având în vedere că Samsung are propriile sale articole purtabile, ne putem aștepta să vedem un fel de afișaj ultra-subțire de la Samsung în viitor.