ECG și măsurarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch 3 și în România

1190
ECG si masurarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch 3 și in Romania
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung a anunțat astăzi că extinde funcțiile de urmărire a tensiunii arteriale și ECG ale Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2 în alte 31 de țări. Această funcționalitate era limitată anterior la utilizatorii din Coreea de Sud. Samsung a lucrat pentru a le aduce în mai multe țări. România se află printre acestea!

Atât Galaxy Watch 3, cât și Galaxy Watch Active 2 au hardware-ul necesar pentru aceste funcții. Ambele pot să măsoare tensiunea arterială și electrocardiograma unui utilizator. Funcția poate fi accesată prin intermediul aplicației Samsung Health Monitor, care va fi acum mai disponibilă pe scară largă.

ECG și măsurarea tensiuni pe Galaxy Watch 3 și Watch Active 2 în România

Aplicația Samsung Health Monitor a primit aprobarea și marcajul CE în decembrie 2020, permițând extinderea serviciului în 28 de țări europene. Marcajul CE este un semn administrativ care confirmă faptul că un produs este conform cu reglementările de siguranță, sănătate și mediu ale UE. Samsung Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2 vor beneficia de marcajul UE.

Acest lucru înseamnă sunt disponibile pentru utilizatorii din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda și Franța. Mai sunt pe listă Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia și Portugalia. Și utilizatorii din România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și UK vor putea utiliza acum cele două funcții. Pe lângă aceste țări din Europa, Samsung lansează aplicația și în Chile, Indonezia și Emiratele Arabe Unite. În acest fel măsurarea tensiunii și a electrocardiogramei va fi disponibilă în 31 de noi țări.

Europa este al treilea continent după Asia și Africa ca număr de locuitori. Denumirea de Europa a fost folosită pentru prima dată în Legendele Olimpului. Republica Cehă cu 51% și Estonia 55% sunt țările din Europa unde mai mult de jumătate din populație este atee.

Disponibilitatea funcțiilor din 4 februarie 2021

Ceasurile inteligente Samsung măsoară tensiunea arterială prin analiza undelor pulsante, urmărite cu senzori de monitorizare a ritmului cardiac. ECG funcționează analizând activitatea electrică a inimii printr-un senzor, conform Universmartphone. Utilizatorii vor trebui să aibă aplicația Samsung Health Monitor instalată atât pe ceasul inteligent, cât și pe smartphone-ul Galaxy pentru a utiliza aceste funcții. Aplicația este instalată automat pe smartwatch când firmware-ul său este actualizat la cea mai recentă versiune prin intermediul aplicației Galaxy Wearable.

Samsung Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2 vor primi ECG și măsurarea tensiunii arteriale din 4 februarie. Compania spune că aplicația Samsung Health Monitor va fi lansată pentru utilizatorii de pe aceste piețe începând cu această dată.