Samsung va furniza afișaje pliabile pentru Oppo și Xiaomi

972

Smartphone-ul pliabil Samsung de care se vorbește de mai mult timp este așteptat să fie prezentat anul viitor. Compania sud-coreeană va folosi ecrane OLED pliabile produse de Samsung Display pentru acest dispozitiv. O recentă informație din Coreea de Sud, de la ETNews, susține că Samsung Display dorește, de asemenea, să furnizeze afișaje pliabile producătorilor de telefoane din China, cum ar fi Oppo și Xiaomi.

Nu este ceva neobișnuit ca subsidiara Samsung Display să furnizeze panouri altor producători, dar există întotdeauna un decalaj atunci când este vorba despre tehnologia de vârf. De exemplu ecranele „edge” cu marginile curbate au fost exclusiv pentru telefoanele proprii Samsung, pentru o perioadă considerabilă de timp, înainte ca Samsung Display să înceapă să le vândă altor companii.

Informația recent apărută susține că Samsung Display a livrat chiar și mostre ale panourilor sale OLED pliabile către Oppo, Huawei și Xiaomi. Despre aceste companii chinezești se crede că lucrează deja la propriile smartphone-uri pliabile. Aceasta înseamnă că, după ce Samsung lansează smartphone-ul pliabil, Oppo și Xiaomi pot primi astfel de ecrane de la Samsung Display pentru a intra pe piață cu telefoane pliabile.

Din această știre mai aflăm că ecranele pentru telefoanele pliabile destinate celor doi producători din China diferă de OLED-urile tipice pe care compania sud-coreeană le pune în gamele sale Galaxy S sau Galaxy Note. Pentru cea de-a treia linie premium numită Galaxy X / F sau cum va fi numită de Samsung în final, ecranul flexibil trebuie să aibă circuitul tactil integrat, iar în Coreea de Sud există o singură linie de asamblare care poate produce acest fel de ecrane.

Companiile chineze Huawei și ZTE au fost excluse recent de pe piața 5G din Australia, prin decizia autorităților, fiind acuzate de colaborare și sub influența guvernului chinez. Noile sancțiuni pentru cele două companii vin după cele luate de Statele Unite. Franța suspectează și ea compania Huawei de spionaj și o monitorizează îndeaproape.

Compania Samsung este atât de sigură că va furniza un produs superior cu smartphone-ul Galaxy X / F, deși la un preț mai mare decât Xiaomi, Oppo sau Huawei, că este dispusă să furnizeze panourile sale acestor producători, pentru a dezvolta rapid noțiunea de telefoane pliabile pentru clienți. Analiștii din domeniu prognozează un milion de panouri pliabile pentru astfel de telefoane anul viitor și până la 5 milioane în anul 2020.

Smartphone-urile pliabile își pot găsi repede locul pe piață dacă există mai multe opțiuni decât o singură companie cu un singur dispozitiv. Acesta ar putea fi, probabil, motivul pentru care compania high-tech nu-și limitează panourile sale pliabile pentru viitoarele sale produse. Dacă acest lucru se întâmplă sau nu, rămâne de văzut.

SURSĂPhoneArena