Samsung Display investește 11 miliarde USD în primul display QD

915
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Display a anunțat că va investi un număr total de 13,1 trilioane won (10,9 miliarde de dolari), în prima linie de producție pentru ecrane bazate pe puncte cuantice (QD). Va fi primul ecran de acest fel din lume! Producția de display-uri Quantum Dot va începe în 2021 cu 31.000 de bucăți pe lună și se va întinde pe următorii cinci ani, până în 2025.

Planul de investiții care a fost lansat oficial face ca Samsung să treacă de la tehnologia actuală de afișare centrată pe cristale (LCD) la tehnologia cu puncte cuantice pentru afișaje de dimensiuni mari. Samsung Display are trei fabrici dedicate în întregime LCD-urilor: două în Coreea de Sud și una în China.

Display-urile Samsung QD vor fi folosite pentru ecrane de peste 65 inch

Este important să rămânem pe primul loc în piața de afișare mondială cu tehnologii care schimbă jocul”. A spus Moon Jae-in președintele companiei Samsung. „Aceste afișaje sunt platforma noastră de vis” care ne conectează începând de la casă la birou și sunt folosite oriunde în industrie, educație și medicină„. A spus și vicepreședintele Samsung, Lee Jae-yong, conform Korea Times. „Vom investi aproape 11 miliarde de dolari doar pentru afișajele de generație viitoare în ciuda situației economice dificile”.

Samsung intenționează să-și transforme actuala linie LCD din Asan, Coreea de Sud, într-o linie generală pentru afișaje QD, cu un program pentru finalizarea investiției până în 2025. Începând cu anul viitor, noua linie va începe să producă panouri QD de dimensiuni mari de peste 65 inch. Deși compania nu a specificat, se pare că Samsung va produce panouri care sunt compuse din ecrane OLED albastre și particule QD, denumite „QD-OLED.”

Quantum Dot – punctele cuantice (QD) sunt particule minuscule de semiconductor cu dimensiuni de câteva nanometri. Au proprietăți optice și electronice care diferă de particulele mai mari datorită mecanicii cuantice. Sunt folosite pe scară largă în nanotehnologie.

Samsung prognozează că aproximativ 81.000 de noi locuri de muncă vor fi create în sectorul afișajelor QD. Președintele Moon a dezvăluit și planul guvernului de a sprijini tehnologia QD-OLED, alocând 400 de miliarde won din bugetul său pentru următorii șapte ani.