„Samsung AI Forum 2020” explorează viitorul inteligenței artificiale

484
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că va organiza online Samsung AI Forum 2020 prin intermediul canalului său de YouTube timp de două zile, în perioada 2-3 noiembrie. Cu ocazia celei de-a patra aniversări, forumul reunește academicieni de renume mondial și experți din industrie în domeniul inteligenței artificiale (AI). Samsung AI Forum servește ca o platformă pentru schimbul de idei, perspective și ultimele descoperiri ale cercetării din domeniul AI.

Experți din industrie și invitații vor discuta despre „Tehnologiile AI pentru schimbări în lumea reală” și „IA centrată pe om”. Samsung AI Forum 2020 va avea loc la Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), centrul de cercetare și dezvoltare Samsung.

Tehnologii AI pentru schimbări în lumea reală

În prima zi va avea loc deschiderea iar Dr. Kinam Kim, vicepreședinte și CEO al soluțiilor de dispozitive de la Samsung Electronics va face oficiile de gazdă. Experți renumiți în AI vor susține ulterior prezentări sub tema „Tehnologii AI pentru schimbări în lumea reală”.

Subiectele pentru discuții aprofundate la Samsung AI Forum includ: provocări care trebuie depășite la nivel global prin tehnologiile AI în următorul deceniu; limitările cu care se confruntă AI în abordarea problemelor din lumea reală, cum ar fi o pandemie sau schimbările climatice; dacă oamenii au nevoie de AI la nivel uman, printre alte subiecte.

Alan Turing a fost primul care a lansat o teorie despre software în eseul său despre numerele computerizate din 1935. Alan Turing a fost un informatician, matematician și criptanalist. A lucrat pentru Government Code and Cypher School la Bletchley Park, Marea Britanie.

Vor participa și prezenta lucrări, printre alții, în prima zi prof. Yoshua Bengio, Universitatea din Montreal, prof. Yann LeCun, Universitatea din New York și prof. Chelsea Finn, Universitatea Stanford.

Reconstrucția creierului” va fi abordată de prof. Donhee Ham, de la SAIT și profesor la Universitatea Harvard. Dr. Jennifer Wortman Vaughan, Microsoft Research va vorbi despre „Inteligibilitate pe tot parcursul ciclului de viață al învățării automate”. Vor mai prezenta diferite lucrări Dr. Tara Sainath, Google Research și profesorul Yoshua Bengio, câștigătorul Premiului Turing 2018, denumit adesea „Premiul Nobel pentru calculatoare”.

Cu ocazia Samsung AI Forum 2020 va fi acordat și premiul „Samsung AI Researcher of the Year”. Distincția va fi acordată cercetătorilor AI sub vârsta de 35 de ani prin evaluări  făcute de experți de la SAIT și instituții academice de renume. În prima zi va avea loc ceremonia de decernare a premiului în valoare de 30.000$, iar destinatarul va susține o prezentare.

AI centrat pe om la sesiunile din ziua a doua

Sub tema „AI centrată pe om”, dr. Sebastian Seung, președinte și șef al Samsung Research, va susține discursul principal. Apoi experții în AI care s-au angajat activ în activități de cercetare AI în întreaga lume își vor împărtăși ideile.

Vor participa, printre alții experți din domeniu cum ar fi prof. Christopher Manning, Universitatea Stanford; prof. Devi Parikh, Institutul de Tehnologie din Georgia; prof. Subbarao Kambhampati, Universitatea de Stat din Arizona; prof. Daniel D. Lee, Cornell Tech, vicepreședinte executiv la Samsung Research și șef al Samsung AI Center-New York

După prezentări, Sebastian Seung, un pionier în cercetarea AI bazată pe neuroștiințe, va prezida o discuție aprofundată cu cei patru vorbitori cu privire la perspectivele și direcția viitoare a IA centrată pe om.

Sperăm că Samsung AI Forum 2020 va contribui la o mai bună înțelegere a dezvoltărilor tehnologiei AI. Credem că aplicațiile AI pot aduce un impact pozitiv asupra vieților umane”. A spus Seung, conform NewsSamsung. „Sper că evenimentul online va fi o oportunitate pentru o participare cât mai mare a celor interesați de tehnologiile AI”.