Samsung explorează viitorul cercetării în AI la Samsung AI Forum 2022

236
Samsung AI Forum 2022
Sursă Foto: Samsung Global newsroom

Samsung Electronics a anunțat că va găzdui Samsung AI Forum 2022 în perioada 8-9 noiembrie. O serie de experți renumiți își vor împărtăși cele mai recente realizări în materie de cercetare AI, sub temele „Modelarea viitorului cu ajutorul inteligenței artificiale și semiconductorilor” și „Scalarea inteligenței artificiale pentru lumea reală”.

Forumul Samsung AI 2022 este la a șasea ediție. Este locul în care savanți și experți împărtășesc cele mai recente realizări în domeniul cercetării inteligenței artificiale și explorează împreună direcții pentru cercetările viitoare.

Forumul din acest an va avea loc fizic, pentru prima dată în ultimii trei ani. Evenimentul va fi transmis în direct pe canalul de YouTube Samsung Electronics. Cei interesați de eveniment se pot înscrie pentru a participa la forum până în ziua evenimentului. Pot face acest lucru pe site-ul Samsung AI Forum https://saif-2022.com/. Participanții înregistrați vor primi agenda detaliată a programului și vor avea posibilitatea să transmită întrebări online.

Samsung AI Forum 2022 – Ziua I: modelarea viitorului cu ajutorul AI

Prima zi Samsung AI Forum 2022 va fi găzduită de Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT). Tema va fi „Modelarea viitorului cu ajutorul inteligenței artificiale și semiconductorilor”. Participanții vor discuta despre starea actuală și direcția de cercetare privind inteligența artificială care va conduce viitorul inovațiilor în alte domenii, inclusiv semiconductori și materiale.

Jong-Hee Han, vicepreședinte, CEO și șeful diviziei Device eXperience în cadrul Samsung Electronics, va deschide discuția. Va urma un discurs al profesorului Yoshua Bengio de la Universitatea din Montreal, Canada. Ulterior, vor avea loc sesiuni de tehnologie, cum ar fi „AI pentru inovare în cercetare și dezvoltare”; „Avansuri recente ale algoritmilor AI”; și „Computing la scară largă pentru AI și HPC”.

În timpul fiecărei sesiuni, experți în AI și cercetători de la SAIT vor urca pe scenă pentru a-și împărtăși descoperirile. Minjoon Seo, profesor la KAIST, și Hyunoh Song, profesor la Universitatea Națională din Seul, vor prezenta cele mai recente descoperiri privind algoritmii de inteligență artificială. Aceștia îl vor introduce în scenă și pe fostul lor coleg de la IBM și Intel, Alan Gara. Acesta este astăzi este unul dintre cercetătorii de seamă în domeniul supercalculatoarelor. Gara va ține o prezentare despre evoluția computingului și viitorul inteligenței artificiale. Alți lideri în cercetare de la SAIT își vor împărtăși viziunea și stadiul cercetării Samsung în ceea ce privește AI.

Premiile Samsung AI Researcher of the Year, care au obiectivul de a descoperi cercetători în ascensiune din domeniul inteligenței artificiale, vor fi, de asemenea, prezentate în cadrul forumului. În acest sens, vor fi organizate diverse programe, precum prezentări de postere ale unor lucrări de cercetare, o prezentare a SAIT, o expoziție cu proiecte de cercetare, dar și un eveniment de networking pentru cercetători și studenți în domeniul inteligenței artificiale deopotrivă.

Samsung AI Forum 2022 – Ziua II: scalarea AI pentru folosirea ei zilnică

Ziua a doua va fi găzduită de Samsung Research sub tema „Scalarea inteligenței artificiale pentru lumea reală”. Participanții vor împărtăși direcția viitoarelor progrese tehnologice în ceea ce privește inteligența artificială. Aceste progrese vor avea un impact important asupra vieților noastre, cum ar fi folosirea AI la scară largă, tehnologia umană digitală și robotică, acestea fiind cele mai relevante subiecte.

Sebastian Seung, președinte și șef al Samsung Research, va da startul evenimentului cu un scurt discurs de introducere. Va urma apoi de un discurs despre „Abordarea evolutivă a algoritmilor de învățare inspirați de creier”.

Daniel Lee, vicepreședinte executiv și șef al Centrului AI global al Samsung Research, va susține o prezentare despre starea actuală a cercetării în domeniul inteligenței artificiale a Samsung Research. Momentul său va fi urmat apoi de discuții cu alți experți în domeniu, inclusiv șefi ai institutelor de cercetare globale.

Terrence Sejnowski, profesor la Universitatea din California – San Diego și fondator al NeurIPS (The Conference and Workshop on Neural Information Processing Systems), una dintre cele mai prestigioase conferințe internaționale despre inteligența artificială, va vorbi despre modelele mari de limbaj și dacă acestea sunt sau nu inteligente. Apoi, Dr. Johannes Gehrke, șeful Microsoft Research Lab, va explica tehnologia de bază AI și direcțiile de cercetare ale Microsoft.

Ulterior, Dieter Fox, director senior de cercetare în robotică la NVIDIA, va susține o prezentare despre tehnologia roboților. Apoi Seungwon Hwang, profesor la Universitatea Națională din Seul, va împărtăși cunoștințele sale despre tehnologia de procesare a limbajului natural.