Un serviciu Samsung AI generativ tip ChatGPT va fi lansat în septembrie

204
Samsung AI generativ tip ChatGPT
Sursa foto: via androidcentral.com

Despre perspectiva apariției unui serviciu Samsung AI generativ tip ChatGPT au fost mai multe zvonuri în ultimul timp. În afară de faptul, deja consumat, că Samsung a interzis angajaților folosirea ChatGPT și altor chatbot-uri pe bază de AI, am mai aflat că seria Galaxy S24 va avea unele tehnologii AI fără legătură cu Bixby, actualul asistent inteligent al companiei.

În luna mai, Samsung a colaborat cu Naver pentru a dezvolta o platformă AI generativă pentru angajații săi, conform SamMobile. Era vorba că acel instrument generativ, tip chatbot Samsung AI, să fie integrat în browserul Samsung Internet. Inițiativa a început ca răspuns la un incident de securitate care a implicat câțiva angajați care au folosit ChatGPT pentru a face sarcinile de codare mai convenabile.

Fără să știe, fragmentele de cod pe care le-au introdus în tehnologia AI au devenit parte a motorului OpenAI și au fost stocate pe serverele lor de la distanță. Incidentul l-a determinat pe gigantul coreean să interzică utilizarea ChatGPT în rândul angajaților săi. În acest fel o alternativă internă este următorul pas logic pentru a oferi același nivel de confort fără a compromite securitatea.

Samsung AI, un serviciu gen ChatGPT va fi lansat în septembrie

Acum, prin intermediul colegilor noștri de la AndroidCentral, am aflat că Samsung se pare că își va dezvălui instrumentul său intern de inteligență artificială generativă la un eveniment programat pentru 12 septembrie. Conform informațiilor, Samsung va pune instrumentul la dispoziția angajaților săi până la sfârșitul anului 2023 / începutul lui 2024. Potrivit surselor Korea Daily, serviciul Samsung AI generativ asemănător ChatGPT este rezervat utilizării de către angajații Samsung în sarcini precum codificarea, e-mailul și rezumarea documentelor, printre altele.

The Korea Daily este cea mai mare publicație coreeană din SUA. A fost fondat în 1974 în Los Angeles. Acum are filialele în New York, San Francisco, Washington DC, Chicago și Atlanta. Ziarul tipărit ajunge în mai multe state din SUA.

Dar, Samsung AI nu este pentru toată lumea. Spre deosebire de ChatGPT, care este disponibil oricui în baza unui abonament, serviciul Samsung va fi exclusiv pentru angajații săi. Potrivit publicației Korea Daily, motorul Samsung AI asemănător ChatGPT nu va fi pentru consumul public. Aceasta înseamnă că numai angajații Samsung vor pune mâna pe instrumentul pentru diverse aplicații de productivitate.

Noua platformă Samsung AI dezvoltată de companie va fi folosită în aceleași scopuri. Platforma a fost confirmată de Kye Hyun Kyung, co-CEO Samsung și președintele Device Solution, în iunie. Se pare că instrumentul va fi dezvăluit pe 12 septembrie la evenimentul Real Summit 2023.

Inteligența artificială generativă internă a Samsung va oferi suport pentru o mare varietate de sarcini, inclusiv codificare, e-mailuri, rezumarea documentelor și multe altele. Se presupune că testarea beta internă va începe în octombrie. Lansarea pentru angajații Samsung va începe până la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024.