Samsung înregistrează mărcile “AI Phone” și “AI Smartphone” pentru seria S24

215
Samsung a inregistrat AI Phone si AI Smartphone pentru Galaxy S24
Sursa foto: Google

În ultimul timp compania Samsung este foarte activă și la cererile pentru înregistrarea de noi mărci comerciale. De exemplu, am scris despre rezervarea unei denumiri de marcă pentru ochelari inteligenți AR. Acum planurile Samsung de a lansat un telefon bazat pe AI au căptăt și mai multă consistență și au fost confirmate de o cerere de marcă unde apar numele “AI Phone” și “AI Smartphone”. Asta înseamnă că Galaxy S24 va fi un adevărat telefon AI.

Samsung a rezervat în Coreea de Sud, dar și în Marea Britanie, mai multe denumiri comerciale în ultimele zile. Să începem cu ceea ce credem că sunt cele mai interesante înregistrări. În țara sa de origine, Coreea de Sud, Samsung a înregistrat mărcile comerciale Magic Pixel, Flex Magic și Flex Magic Pixel. Potrivit GalaxyClub, Samsung a înregistrat nu doar numele, ci și siglele asociate.

Descrierile celor trei aplicații arată destul de clar despre ce este vorba. Samsung listează în principal produse legate de ochelari AR: ochelari 3D, dispozitiv de proiecție cu tastatură virtuală, ochelari de realitate virtuală, căști pentru experiență de realitate virtuală, ochelari de protecție pentru realitate virtuală, ochelari inteligenți. Desigur, sunt menționate și aplicații mai generale precum televizoare și afișajul pentru smartphone-uri, dar predomină categoria „ochelari AR”. Cererile au fost depuse în Coreea de Sud pe 23 noiembrie.

Mai sunt apoi și eforturile Samsung de fi pe primul loc în nebunia AI care bulversează acum lumea. Samsung vrea să aducă în prim plan seria Galaxy S24 ca o putere AI. La începutul acestei luni, Samsung a lansat Galaxy AI, o nouă aplicație AI, chiar dacă oarecum limitată, pentru telefoane.

EUIPO European Union Intellectual Property Office – Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală. A fost fondat în 15 martie 1994 și are sediul la Alicante, Spania. Este responsabil cu înregistrarea mărciilor comerciale în UE.

O serie de înregistrări de nume de marcă arată că Samsung a rezervat termenul „telefon AI”. Acest lucru a fost făcut prin rezervarea mărcile comerciale Samsung AI Phone și AI Smartphone. Cererile au fost depuse pe 24 noiembrie în UE (la EUIPO) și în Marea Britanie (IPO). Nici nu mai trebuie să explicăm ce înseamnă aceste denumiri și cine va beneficia de ele. Este clar că seria Galaxy S24.

Acest lucru în sine nu este surprinzător. După cum am menționat, Samsung a anunțat recent Galaxy AI. Se știa deja de ceva timp că telefoanele din seria Galaxy S24 vor fi o adevărată „mașină AI”. Faptul că Samsung folosește termeni precum AI Phone nu doar ca termen general, dar acum și ca nume de marcă este o confirmare a capabilităților AI ale seriei Galaxy S24 și a celor viitoare.