Samsung vrea să introducă alfabetul braille la smartwatch-uri

1792

Samsung Electronics înregistrează sute de cereri de brevet de invenție în fiecare an în întreaga lume. În timp ce majoritatea dintre ele sunt foarte tehnice și de multe ori au moduri utilizare ce nu pot fi înțelese imediat de multă lume, unele sunt relativ simple, cu un mod de utilizare destul de evident.

Acum Samsung a brevetat un „Aparat electronic pentru introducerea textului în alfabetul braille și metoda de operare a acestuia„. Potrivit portalului SamMobile cererea de brevet a fost depusă la KIPRIS, în Coreea de Sud, în martie anul trecut. Este o tehnologie de ultimă generație iar titlul spune totul.

În ajutorul persoanelor cu deficiențe de vedere.

Brevetul descrie o metodă prin care persoanele nevăzătoare pot introduce un text în alfabetul braille, folosind rama rotativă a unui smartwatch. Aceasta permite scrierea în braille, permițând utilizatorului să controleze poziția de intrare în caracterul braille prin șase puncte, prin rotirea ramei ceasului inteligent. Aproape toate companiile se bazează din ce în ce mai mult pe modele de interacțiune bazate pe voce. Prin aceasta vor să facă produsele și serviciile mai accesibile și pentru persoanele cu dizabilități de vedere. Se pare că Samsung explorează și investește și în alte abordări.

În afară de Samsung, niciun alt producător major de smartphone-uri nu oferă în prezent o opțiune de navigare în alfabetul braille pentru smartwatch-urilor sale. Având în vedere dimensiunea redusă a ecranelor inteligente, rama rotativă Samsung este utilă și convenabilă pentru mulți utilizatori. Utilizarea aceluiași mecanism pentru caracteristici inovatoare, precum alfabetul braille, va face și mai de dorit smartwatch-urile Samsung. Probabil o astfel de idee nu va aduce mai mulți bani în conturile gigantului high-tech. Dar este încurajator să vedem pe Samsung că aduce cele mai recente gadget-uri accesibile mai multor utilizatori cu dizabilități.

Alfabetul Braille a fost creat de Louis Braille în 1825. Literele sunt compuse din puncte ieșite în relief care pot fi simțite cu ajutorul degetelor. Literele de la A la Z au fiecare semne corespunzătoare în alfabetul Braille. În 1878, Braille a devenit sistemul de scriere și citire pentru nevăzătorii din întreaga lume.

Nu știm dacă în final compania intenționează să integreze această tehnologie în viitoarele smartwatch-uri. Vă reamintim că nu toate brevetele, depuse de compania sud-coreeană și de alte companii, devin produse comerciale. În spiritul său de a veni în sprijinul utilizatorilor, Samsung a lansat recent o aplicație, Samsung Audio Acord. Este o aplicație gratuită care învață oamenii cu deficiențe de vedere să cânte la chitară.

Astfel de lucruri stau la baza filozofiei și viziunii Samsung. Valori puternice și standarde etice înalte pentru a ajuta oamenii să trăiască o viață mai bună. Samsung este dedicat dezvoltării unor tehnologii inovatoare și unor produse eficiente care să îmbogățească viața oamenilor.