Samsung folosește ambalaje ecologice pentru seria Galaxy S10

1112

Gigantul high-tech sud-coreean vrea să contribuie la un viitor mai ecologic pentru generațiile viitoare. Ca parte a acestui scop Samsung Electronics a echipat modelele Galaxy S10 cu un ambalaj simplu, ecologic, care folosește materiale prietenoase cu mediul înconjurător. Samsung a eliminat din ambalajul folosit la seria Galaxy S10 materiale plastice și vinilul, conform NewsSamsung.

Cutiile smartphone-urilor și toate celelalte ambalaje interioare au fost reproiectate astfel încât să reducă amprenta lor ecologică și să consume mai puține resurse. De exemplu, în timp ce ambalajul dispozitivelor anterioare include un manșon de acoperire a cutiei, o tavă de suport și o cutie inferioară, Galaxy S10 păstrează doar cutia inferioară. Ambalajul smartphone-urilor include, de asemenea, un model interior tip cofrag care optimizează spațiul pentru dispozitive și componentele acestora și reduce la minim deșeurile. Aceat cofrag este din materiale reciclate în principal, cum ar fi ziare aruncate, hârtie ondulată și altele. Această cutie este subțire, dar solidă și rezistentă și complet reciclabilă.

Samsung a introdus primul său ambalaj reciclat și reciclabil în 2013

Alte lucruri folosite, care sunt ecologice, includ înlocuirea legăturilor din plastic cu materialele din hârtie și echiparea încărcătoarelor de smartphone-uri cu un finisaj mat, mai degrabă decât lucios, care nu necesită un film de protecție din plastic.

Samsung Electronics și-a mărit în mod constant utilizarea de materiale ecologice pentru ambalajele dispozitivelor mobile de mai mulți ani. Și în ambalajele pentru Galaxy S8, Galaxy S9 sau Note 8 și Note 9 au fost materiale ecologice. În 2013, Samsung a introdus primul său ambalaj 100% reciclat, realizat în întregime din hârtie aruncată. În 2014, a introdus prima sa cutie pliabilă de hârtie reciclată 100%. În 2015, gigantul tech a luat măsuri pentru a simplifica design-ul ambalajelor dispozitivelor sale mobile.

În 2016, Samsung a început să utilizeze materialele naturale în ambalajele sale în locul celor din plastic. În anii 2017 și 2018, a introdus tăvile de prindere a dispozitivelor din celuloză. Anul acesta, cu seria Samsung Galaxy S10, compania a introdus primul său design de ambalaje fără materiale plastice.

În Statelor Unite, există mai mult de 50.000 de instalații de reciclare care au creat mai mult de un milion de locuri de muncă. Elveția este considerată „campion mondial” în reciclarea cutiilor de aluminiu cu o rată de reciclare de aproape 95%. Fiecare tonă de carton reciclat economisește 2,5 tone de lemn.

De la etapa de proiectare a seriei Galaxy S10, ne-am angajat profund să dezvoltăm materiale de ambalare eco-friendly„. A declarat Ilseob Baek, vicepreședinte Reliability Group la Mobile Communications, la Samsung Electronics. „Vom continua să sprijinim eforturile internaționale pentru a face planeta noastră mai durabilă prin utilizarea de materiale ecologice în mai multe produse„.