Samsung va introduce ambalaje ecologice pentru seria TV Lifestyle

759
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung face un alt pas semnificativ spre sustenabilitate prin introducerea de ambalaje ecologice „Eco-Packaging” din carton reciclabil. Samsung Electronics a anunțat că va introduce un nou ambalaj ecologic în portofoliul său de produse TV Lifestyle. Noile materiale se încadrează în politica și eforturile companiei de a reduce poluarea mediului înconjurător.

Noul ambalaj ecologic Samsung „Eco-Ambalaj – Eco-Packaging” este realizat din carton ecologic ondulat. Acesta va împacheta seria de televizoare Samsung Lifestyle formată din The Serif, The Frame și The Sero. Cu aceste ambalaje ecologice gigantul tech permite clienților o reciclare mai ușoară, precum și reciclarea cutiilor televizoarelor printr-o reutilizare creativă.

În ambalajul seriei Lifestyle este inclus un ghid pentru idei de reutilizare

Samsung a aplicat un design matricial punctat pe fiecare parte a cutiilor din carton ecologic. În acest fel clienții pot să taie cutiile mai ușor și să le asambleze în diverse alte utilizări. Pot face rafturi, mese mici sau case pentru animale de companie. În ambalaj este inclus un manual pentru a ghida clienții cu privire la modul de a face obiecte de uz casnic din cutii de carton. Prin scanarea codului QR din cutie clienții pot vedea diferite modele de obiecte care pot fi construite din ambalajul televizorului cumpărat.

Proprietarii televizorului The Serif, care vor să pună rafturi și mobilier în jurul televizorului, pot construi case pentru pisici și rafturi din cutia de carton pentru a pune pe ele obiecte de uz casnic și dispozitive electronice, inclusiv telecomanda. Anul acesta, Samsung a câștigat CES 2020 Innovation Awards pentru conceptul său de eco-packaging, pentru promovarea utilizării eficiente a resurselor.

Codul QR – Quick Response (răspuns rapid), este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale. Codul QR a fost dezvoltat pentru a putea fi urmărite componentele și piesele de schimb pentru logistică în producția de automobile la Toyota.

Cu ocazia lansării noului eco-ambalaj Samsung și Dezeen, o revista britanică, va organiza un concurs de design la nivel mondial. Concursul a debutat în 6 aprilie. Cele două companii cer participanților să abordeze creații și modele unice și practice care vor fi puse în manualul său de eco-ambalare.

Consumatorii vor să achiziționeze de la un brand care împărtășește fundamentele și valorile similare cu ei. Oferim clienților care vor să protejeze mediul o experiență nouă și o modalitate de a se exprima„. A declarat Kangwook Chun, vicepreședinte executiv și șef al echipei de strategie la Samsung Visual Display Business, potrivit News Samsung.