Samsung și AMD colaborează pentru transformarea rețelelor cu vRAN

270
Samsung si AMD colaboreaza pentru a promova transformarea retelei cu vRAN
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat o nouă colaborare cu AMD pentru a avansa RAN virtualizat 5G (vRAN) pentru transformarea rețelelor mobile. Această colaborare Samsung și AMD reprezintă angajamentul Samsung de a îmbogăți ecosistemele vRAN și Open RAN. În acest fel va ajuta operatorii să construiască și să modernizeze rețele mobile flexible și performante.

Noua colaborare va debloca un set mai larg de opțiuni pentru operatori pentru a construi rețele de mare capacitate, eficiente din punct de vedere energetic, valorificând soluțiile și ecosistemul vRAN Samsung. Samsung și AMD au finalizat mai multe runde de teste la laboratorul companiei Samsung. Au fost verificate performanța în materie de telecomunicații folosind benzi FDD și benzi largi TDD Massive MIMO, reducând în același timp semnificativ consumul de energie.

În această colaborare Samsung a folosit software-ul său versatil vRAN integrat cu noile procesoare AMD EPYC 8004, axat pe telecomunicații și pe marginea inteligentă. În timpul verificării tehnice, procesoarele EPYC 8004 combinate cu soluțiile vRAN de la Samsung au furnizat o capacitate de celule optimizată pe server, precum și o eficiență energetică ridicată.

O nouă colaborare între Samsung și AMD pentru rețelele mobile

„Această colaborare tehnică demonstrează angajamentul Samsung de a oferi flexibilitate de rețea și performanță ridicată. Beneficiarii vor fi furnizorii de servicii prin construirea unui ecosistem vRAN și Open RAN mai mare”. A declarat Henrik Jansson, Vicepreședinte și Șeful SI Business Group, Networks Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Samsung a fost mereu în fruntea dezlănțuirii întregului potențial al tehnologiei 5G vRAN pentru a satisface cerințele în creștere. Colaborăm cu lideri din industrie precum AMD pentru a oferi operatorilor capabilitățile de a-și transforma rețelele.”

AMD (Advanced Micro Devices) a fost fondată în 1969 în Sunnyvale, California SUA. Logo-ul companiei este o literă stilizată „A” combinată cu o săgeată îndreptată în sus. Sigla reprezintă impulsul continuu al AMD pentru inovație și progres.

„Este grozav să colaborăm cu Samsung în soluțiile 5G vRAN pentru a folosi produsele noastre lider de piață pentru centrul de date și pentru a aborda provocările cheie ale mediului de telecomunicații și RAN.” A declarat Lynn Comp, Vicepreședinte Corporate, Marketing Tehnic, Server Business la AMD.

Samsung va continua să lucreze cu AMD pentru a facilita accelerarea vRAN și Open RAN pentru 5G și pentru a genera noi inovații pentru rețelele de generație următoare.

Samsung a făcut progrese semnificative cu ecosistemul său vRAN. Compania și-a extins colaborarea cu furnizori lideri în industrie, care acoperă o gamă largă de tehnologii. Este vorba despre procesoare, servere COTS, platforme de containere (CaaS), transport xHaul și soluții cloud. Acest ecosistem puternic și în creștere ilustrează capacitatea Samsung în oferirea de soluții vRAN și Open RAN fiabile și durabile. Samsung și-a dovedit expertiza vastă în rețelele comerciale pentru operatorii Tier 1 din America de Nord, Europa și Asia.