Samsung va plăti 9,8 milioane USD amendă în Australia

306
Samsung va amenda in Australia
Sursa foto: Jeff Chiu

Am scris nu de mult că Samsung Electronics se confruntă cu acuzații în Australia pentru că aparent și-a indus în eroare clienții cu privire la una dintre caracteristicile de pe smartphone-urile sale Galaxy. Acum a venit verdictul, compania este obligată să plătească o amendă de 9,8 milioane de dolari americani.

Judecătorul Curții Federale Australiene Brendan Murphy a ordonat gigantului tehnologic sud-coreean să plătească 14 milioane de dolari australieni (~9,8 milioane de dolari SUA) în 30 de zile. În plus, compania va trebui să plătească încă 140.000 USD pentru costurile suportate de Comisia Australiană pentru Concurență și Consumator. Potrivit GizmoChina, aceasta a început investigația în urmă cu patru ani în această cauză. Samsung a primit amendă pentru că și-a indus în eroare clienții cu privire la rezistență la apă a telefoanelor Galaxy.

Samsung a fost amendată în Australia

Aceste afirmații false au fost făcute cu privire la rezistența la apă pe șapte telefoane Samsung Galaxy. În perioada 2016 – 2018 Samsung Australia a difuzat 9 reclame care evidențiau rezistența la apă a mai multor modele Galaxy. Modelele din aceste reclame includ Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A5 (2017), Galaxy A7 (2017), Galaxy S8, Galaxy S8+ și Galaxy Note 8. Samsung nu a contestat amenda și a fost, de asemenea, de acord să plătească și penalității. Și Australian Competition and Consumer Commission a fost de acord cu amenda de 14 milioane de dolari australieni impusă companiei Samsung.

Dolarul Australian (AUD) este moneda Australiei. Înainte de adoptarea dolarului în 1966, moneda Australiei era lira australiană. Dolarul australian este a șasea cea mai comercializată valută pe piețele mondiale de schimb valutar.

Reclamele Samsung înșelătoare au promovat rezistența la apă a telefoanelor și adecvarea pentru utilizare în piscine și apă de mare. Dar porturile de încărcare puteau fi deteriorate și nu mai funcționau dacă telefoanele erau reîncărcate când porturile erau încă umede.

Motivul amenzilor se datorează faptului că Samsung arată că smartphone-urile pot fi folosite în piscine și în apa de mare. Cu toate acestea, aceste modele sunt doar rezistente la apă, nu sunt impermeabile și nu rezistă acestor condiții. Mai mult, Samsung a prezentat în reclama o scenă în care a arătat telefoanele încărcându-se când erau umede. În realitate acest lucru ar fi deteriorat porturile de încărcare ale acestor smartphone-uri.