Samsung amendat pentru informații eronate privind certificarea la apă

315
Samsung amendat
Sursa foto: androidauthority.com

Samsung Australia a fost obligată să plătească 14 milioane de dolari australieni (~9,7 milioane USD / 7,9 milioane de lire sterline) din cauza afirmațiilor înșelătoare despre rezistența la apă a unor telefoane Samsung Galaxy. Samsung Australia a publicat reclame care au inșelat cumpărătorii în privința a șapte telefoane. Reclamele au arătat că telefoanele Galaxy sunt potrivite pentru utilizare în piscină și în mare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori (ACCC), Samsung a recunoscut că a făcut afirmații false cu privire la rezistența la apă a lui Samsung Galaxy S7; Galaxy S7 Edge; Samsung Galaxy A5 (2017); Galaxy A7 (2017); Samsung Galaxy S8; Samsung Galaxy S8+; și Samsung Galaxy Note 8.

Samsung Australia a recunoscut că a publicat informații eronate

Australian Competition & Consumer Commission (ACCC) notează că Samsung Australia a publicat nouă reclame înșelătoare între martie 2016 și octombrie 2018, arătând că telefoanele sunt potrivite pentru utilizare în piscine și apă de mare. Aceste campanii s-au derulat pe Facebook, Twitter, Instagram, site-ul propriu al companiei și magazine. Au fost vândute peste 3,1 milioane dintre aceste dispozitive în Australia.

Samsung Australia a recunoscut acum că a publicat informații eronate privind rezistența la apă sărată a acestor telefoane. Dacă telefoanele Galaxy menționate mai sus sunt scufundate în apă de mare, portul de încărcare s-ar putea coroda și nu mai funcționează. Acest lucru a dus în eroare cumpărătorii acestor telefoane.

Australia este cea de-a șasea țară în lume după mărime, ocupând 7.617.930 km². Australia este a 14-a economie a lumii și pe locul zece după venitul pe cap de locuitor. Este cel mai vechi, mai plat și mai uscat continent locuit.

Samsung Galaxy S7; Galaxy S7 Edge; Galaxy A5 (2017); Galaxy A7 (2017); seria Galaxy S8; și Galaxy Note 8 au toate certificare IP68. Toate sunt rezistente la apă și praf, dar nu sunt rezistente la apă sărată și la apa din piscină.

Pretențiile de rezistență la apă ale Samsung Australia au promovat un punct de vânzare important pentru aceste telefoane Galaxy. Mulți consumatori care au achiziționat un telefon Galaxy s-ar putea să fi fost expuși reclamelor înșelătoare înainte de a lua decizia de a cumpăra un telefon nou”. A menționat președintele ACCC, Gina Cass-Gottlieb, conform AndroidAuthority.

Organismul Australian de protecția consumatorilor a analizat sute de plângeri în această problemă. Acești utilizatori au susținut că au avut probleme cu telefoanele lor după utilizarea în mare sau în apa din piscină. În unele cazuri, dispozitivele au încetat să funcționeze complet.

Această sancțiune este un memento puternic pentru companii că toate afirmațiile despre produse trebuie să fie fundamentate”, a spus Cass-Gottlieb.