Acasă Stiri Samsung ar putea folosi Android Wear OS pentru smartwatch-uri

Samsung ar putea folosi Android Wear OS pentru smartwatch-uri

Samsung și-a păstrat platforma Tizen pentru dispozitivele sale inteligente și ceasurile inteligente. Acest lucru a permis companiei să controleze complet experiența software pe dispozitive precum Galaxy Watch Active și cel mai recent Galaxy Watch 3. Acum este în cărți Android Wear.

Cu toate acestea, peisajul aplicațiilor Tizen lasă de dorit. Pur și simplu nu există suficiente aplicații pentru ceasurile sale inteligente. Poate că acesta este un motiv major pentru care Samsung a decis acum să renunțe la Tizen și să fabrice ceasuri inteligente cu sistemul de operare Android Wear.

Android Wear OS pe viitoarele ceasuri Galaxy Watch

Sunt informații de ceva vreme acum, că Samsung va înlocui Tizen cu Android Wear pe viitoarele sale ceasuri inteligente. Acum aceste informații par să de adeverească. Sursa este un cunoscut furnizor de informații despre Samsung, Ice Universe. @UniverseIce a postat recent pe Twitter că Samsung a decis să schimbe sistemul de operare Tizen cu Android.

Din ce cauză Samsung a decis să facă această schimbare este ceva ce doar compania știe în acest moment. Samsung nu a dat momentan nicio explicație și probabil nici nu va da. Presupunem că poate avea ceva de-a face cu aplicațiile, cum am scris mai sus. Suportul pentru aplicații terță parte pentru Tizen nu este la același nivel Android Wear. Un nou Galaxy Watch cu Android ar fi cu siguranță mult mai util datorită suportului dezvoltatorilor.

Gear este un termen englezesc pentru o roată dințată sau un mecanism format din mai multe roți dințate care în funcționare produc o direcție de deplasare, o viteză relativă. Aici cu referire la mecanismul unui ceas mecanic care măsoară timpul.

Nu este prima dată când auzim zvonuri despre o posibilă trecere de la Tizen la Android pentru ceasurile inteligente Samsung. Zvonuri similare au apărut în 2018 când Samsung a schimbat brandul pentru ceasurile sale inteligente din „Gear” în „Galaxy”.

Această așteptare a fost determinată în mare parte de ceea ce se întâmplase în trecut. Samsung a realizat ceasuri inteligente bazate pe Android în trecut și făceau parte din marca Galaxy. Cu toate acestea, compania a trecut la Tizen în 2014 cu Gear 2 și Gear 2 Neo. Ambele au fost lansate la șase luni după Galaxy Gear și au funcționat pe Tizen în loc de Android. Dar modelele Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active 2 și Galaxy Watch 3 sunt toate alimentate de Tizen.

Diferență de UI între cele două sisteme de operare

Numerele de model ale următorului Galaxy Watch Samsung au apărut deja. Nu există nicio confirmare reală în acest moment al înlocuirii Tizen cu Android, conform SamMobile. Un Galaxy Watch cu sistem de operare Wear ar fi destul de diferit de ceea ce suntem obișnuiți acum. UI ar fi diferit, la fel și caracteristicile. Google nu permite producătorilor să facă modificări majore la Android Wear, așa că este foarte posibil ca unele caracteristici tipice Samsung, cum ar fi Bixby, să fie abandonate. Credem că Bixby nu ar fi o pierdere foarte mare pentru mulți utilizatori.

Cu această informație există o mulțime de variabile în acest moment. Ar oferi upgrade-uri de firmware Android Wear pentru dispozitive recente precum Galaxy Watch 3? Ar lansa Samsung smartwatch-uri separate cu Tizen și Android? Încă nu putem răspunde la aceste întrebări.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....