Acasă Stiri Samsung ar putea folosi Android Wear OS pentru smartwatch-uri

Samsung ar putea folosi Android Wear OS pentru smartwatch-uri

Samsung și-a păstrat platforma Tizen pentru dispozitivele sale inteligente și ceasurile inteligente. Acest lucru a permis companiei să controleze complet experiența software pe dispozitive precum Galaxy Watch Active și cel mai recent Galaxy Watch 3. Acum este în cărți Android Wear.

Cu toate acestea, peisajul aplicațiilor Tizen lasă de dorit. Pur și simplu nu există suficiente aplicații pentru ceasurile sale inteligente. Poate că acesta este un motiv major pentru care Samsung a decis acum să renunțe la Tizen și să fabrice ceasuri inteligente cu sistemul de operare Android Wear.

Android Wear OS pe viitoarele ceasuri Galaxy Watch

Sunt informații de ceva vreme acum, că Samsung va înlocui Tizen cu Android Wear pe viitoarele sale ceasuri inteligente. Acum aceste informații par să de adeverească. Sursa este un cunoscut furnizor de informații despre Samsung, Ice Universe. @UniverseIce a postat recent pe Twitter că Samsung a decis să schimbe sistemul de operare Tizen cu Android.

Din ce cauză Samsung a decis să facă această schimbare este ceva ce doar compania știe în acest moment. Samsung nu a dat momentan nicio explicație și probabil nici nu va da. Presupunem că poate avea ceva de-a face cu aplicațiile, cum am scris mai sus. Suportul pentru aplicații terță parte pentru Tizen nu este la același nivel Android Wear. Un nou Galaxy Watch cu Android ar fi cu siguranță mult mai util datorită suportului dezvoltatorilor.

Gear este un termen englezesc pentru o roată dințată sau un mecanism format din mai multe roți dințate care în funcționare produc o direcție de deplasare, o viteză relativă. Aici cu referire la mecanismul unui ceas mecanic care măsoară timpul.

Nu este prima dată când auzim zvonuri despre o posibilă trecere de la Tizen la Android pentru ceasurile inteligente Samsung. Zvonuri similare au apărut în 2018 când Samsung a schimbat brandul pentru ceasurile sale inteligente din „Gear” în „Galaxy”.

Această așteptare a fost determinată în mare parte de ceea ce se întâmplase în trecut. Samsung a realizat ceasuri inteligente bazate pe Android în trecut și făceau parte din marca Galaxy. Cu toate acestea, compania a trecut la Tizen în 2014 cu Gear 2 și Gear 2 Neo. Ambele au fost lansate la șase luni după Galaxy Gear și au funcționat pe Tizen în loc de Android. Dar modelele Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active 2 și Galaxy Watch 3 sunt toate alimentate de Tizen.

Diferență de UI între cele două sisteme de operare

Numerele de model ale următorului Galaxy Watch Samsung au apărut deja. Nu există nicio confirmare reală în acest moment al înlocuirii Tizen cu Android, conform SamMobile. Un Galaxy Watch cu sistem de operare Wear ar fi destul de diferit de ceea ce suntem obișnuiți acum. UI ar fi diferit, la fel și caracteristicile. Google nu permite producătorilor să facă modificări majore la Android Wear, așa că este foarte posibil ca unele caracteristici tipice Samsung, cum ar fi Bixby, să fie abandonate. Credem că Bixby nu ar fi o pierdere foarte mare pentru mulți utilizatori.

Cu această informație există o mulțime de variabile în acest moment. Ar oferi upgrade-uri de firmware Android Wear pentru dispozitive recente precum Galaxy Watch 3? Ar lansa Samsung smartwatch-uri separate cu Tizen și Android? Încă nu putem răspunde la aceste întrebări.

Stiri

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...

Samsung Galaxy XCover 5 lansat, construit pentru medii dificile

Samsung a lansat noul Galaxy XCover 5, un dispozitiv robust, dar sofisticat, conceput pentru a face față sarcinilor solicitante. Satisfăcând nevoile unei...

Samsung primul loc în cota de piață în America Latină și EMEA în 2020

Samsung și-a extins și mai mult prezența pe piața de smartphone-uri din America Latină anul trecut. În acest fel compania și-a consolida...

Samsung Galaxy A32 4G cu afișaj AMOLED de 90Hz lansat în India

Samsung Galaxy A32 4G a fost lansat oficial în India. Acesta vine cu un afișaj Super AMOLED cu o crestătură în formă...

Samsung Galaxy S21 FE va fi cel mai ieftin model din seria Galaxy S21

Samsung a lansat Galaxy S20 Fan Edition, ca model entry-level din seria high-end Galaxy S20. Dispozitivul a fost echipat cu un afișaj...