Samsung a anulat proiectul telefonului pliabil Project Valley

1480

Samsung a lucrat la realizarea unui smartphone pliabil o lungă perioadă de timp. Au fost primii pași ai companiei Samsung Electronics la un proiect pentru un telefon pliabil, proiect care s-a numit Project Valley, început de compania sud-coreeană acum trei ani, dar Samsung nu a reușit niciodată să lanseze un astfel de telefon. Acum, imaginile a ceea ce pare să fi fost Project Valley au apărut în mass-media și sunt un indiciu de ce Samsung nu a considerat produsul suficient de bun ca să îl aducă pe piață.

După cum puteți vedea în imagini, telefonul pliabil gândit inițial de Samsung a fost pur și simplu un smartphone obișnuit, cu un al doilea panou de afișare atașat la primul, cu o balama. Constând din două ecrane, acest prototip este foarte asemănător cu cel al lui ZTE, Axon M. Acest proiect al smartphone-ului dual-screen a fost anulat pentru a face loc lui Galaxy X.

A fost un design destul de neatractiv care nu ar fi fost la locul lui între celelalte telefoane ale companiei sud-coreene, într-un moment în care gigantul coreean a lansat două excelente smartphone-uri: Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Aceste fotografii arată un dispozitiv similar cu un Samsung Galaxy S7 cu un ecran suplimentar. Conform informațiilor Samsung a proiectat acest prototip între anii 2015 și 2016.

Cu siguranță ar fi atras atenția ca telefon pliabil dar și prin faptul că nici un alt producător nu ar fi avut ceva asemănător cu cel oferit la momentul respectiv de compania coreeană. Samsung se pare că nu a fost interesat să lanseze un smartphone pliabil doar din dorința de a fi primul producător de pe piață care face acest lucru. Și s-a dovedit o alegere inspirată a gigantului high-tech sud-coreean.

Axon M este un telefon pliabil produs de chinezii de la ZTE și lansat în octombrie 2017. Telefonul nu impresionează din punct de vedere al caracteristicilor, singurul lucru ce îl scoate în evidență este ecranul pliabil. Un fel de struțo-cămilă între un telefon și tabletă.

Asta nu înseamnă că acest prim prototip Proiect Valley nu a avut importanța lui, deoarece este o dovadă că firma Samsung a vorbit serios atunci când a pomenit de mai multe ori, în ultimii trei ani, despre un telefon pliabil. Prezentarea unui smartphone pliabil la începutul anului viitor sugerează că designul actual al companiei pentru dispozitivul pliabil este mult mai bun decât ceea ce a avut cu câțiva ani în urmă.

Potrivit mai multor informații din mass-media coreeană, Samsung Galaxy X are un design din 3 ecrane OLED fără margini, de 3,5 inch fiecare. Când telefonul pliabil va fi complet desfăcut nu trebuie să fie mai mare decât un telefon Galaxy Note. Zvonurile spun că Samsung Galaxy X va fi prezentat la începutul anului 2019 și va fi lansat în ediție limitată (300.000 – 500.000 de exemplare) la un preț de pornire de peste 1500 €.

SURSĂSamMobile