Samsung a lansat o aplicație pentru conferințe video prin smartphone-uri

1124
Sursa Foto: via koreatimes.co.kr

Samsung a lansat o aplicație de conferință video de înaltă calitate și costuri reduse, dar, în Statele Unite. Acolo este disponibilă momentan exclusiv pe dispozitive high-end, cum ar fi Galaxy S10 5G și Note 10+ 5G, a declarat Samsung. Gigantul tech a spus că aplicația de conferință video este un proiect de colaborare între Samsung, compania americană de telefonie mobilă Verizon și compania de conferințe video BlueJeans Network.

Serviciul de conferințe video bazat pe telefonie mobilă se adresează în principal întreprinderilor deoarece le permite să reducă costurile pentru infrastructură pentru întâlniri online. „Noul sistem reunește videoconferința inteligentă a BlueJeans și puterea rețelelor avansate 4G și 5G ale Verizon. În acest fel oferim o alternativă mai ieftină, dar de înaltă calitate pentru colaborarea în echipă„. A declarat un oficial al companiei Samsung.

Aplicația Samsung se bazează pe camerele de pe smartphone-uri

BlueJeans Network și-a vândut serviciul de videoconferință, dar aplicația sa s-a bazat pe modul selfie pentru videoconferință pentru smartphone. Cu noua aplicație, însă, consumatorii pot utiliza camera posterioară a smartphone-urilor premium Samsung Galaxy. „Cu ajutorul camerei Ultra-Wide a smartphone-urilor Galaxy, care are un unghi de 123°, serviciul de conferințe video poate cuprinde o sală de ședințe completă„. A declarat Samsung.

Profitând de sistemul de extindere a lui Samsung DeX, participanții își pot conduce întâlnirile video pe un ecran mai mare prin simpla conectare a smartphone-urilor Galaxy la ecran folosind un cablu HDMI.

Utilizatorii smartphone-ului Galaxy S10 5G pot utiliza, de asemenea, modul de confidențialitate. Acesta poate estompa fundalul utilizatorului care participă la conferințe video. „Folosind camera ToF de la Galaxy S10 5G, modul de confidențialitate poate crea o imagine de fundal încețoșată pentru a proteja confidențialitatea participanților la conferință„, a spus un oficial Samsung.

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) este o interfață audio / video pentru transmiterea datelor video și audio digitale de la un dispozitiv sursă compatibil. Dezvoltarea HDMI a început pe 16 aprilie 2002. Fondatorii HDMI au fost Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson, RCA și Toshiba.

Senzorul ToF folosit pentru a estompa fundalul la fotografii

Samsung Galaxy S10 5G are un senzor ToF, care poate fi utilizat pentru a măsura distanța, volumul și forma obiectelor. Este pentru prima dată când aflăm că acest senzor poate estompa fotografii, fundalul fotografiilor și a videoclipurilor. Pentru a face mai convenabilă aplicația, serviciul permite, de asemenea, utilizarea S Pen-ului la Galaxy Note 10+ 5G, pentru a opri sau selecta camera aparatului foto de pe dispozitivul mobil. Serviciul 5G Verizon oferă utilizatorilor o transmisie video clară și de înaltă definiție.

Nu știm momentan dacă Samsung are de gând să extindă această aplicație pentru conferințe video și pe alte smartphone-uri. Cele două telefoane 5G sunt vândute în mai puține țări și este posibil în viitor ca această aplicație să ajungă și pe alte piețe.