Samsung aduce aplicații Web Progressive în magazinul Galaxy

999
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a anunțat că va pune aplicații Web Progressive (PWA) alături de aplicațiile obișnuite din Galaxy Store. Pentru cei care nu știu, PWA-urile sunt aplicații web care pot oferi multe dintre aceleași caracteristici ca aplicațiile native, inclusiv notificări și asistență offline.

Compania le-a acordat prioritate pentru browserul său de internet Samsung Internet, permițându-le utilizatorilor să le instaleze din interiorul browserului cu o simplă tastare a unui buton. În încercarea de a integra și mai mult PWA-urile în experiența Samsung, compania a decis să adauge aplicații Web Progressive și în Galaxy Store.

Magazinul Galaxy primește aplicații Web progresive

Aplicațiile Web Progressive vor fi listate în Galaxy Store alături de aplicațiile convenționale. Dezvoltatorii interesați pot trimite adresa URL a aplicațiilor lor web la pwasupport@samsung.com. Compania îi va ajuta să găsească aplicația de pe Galaxy Store, pe lângă faptul că va oferi asistență cu toate documentele necesare.

Dezvoltatorii ar putea să trimită PWA la Galaxy Store în interiorul unui pachet WebView, de exemplu, însă implementarea oferită de Samsung este puțin diferită. Samsung dorește ca dezvoltatorii să furnizeze adrese URL ale aplicațiilor lor web și nu dorește momentan să îi facă să scrie un APK separat pentru ele. Acest lucru poate economisi o muncă de câteva ore pentru dezvoltatori. Dacă Samsung modifică sau nu acest lucru, rămâne de văzut.

Mozilla Firefox este un navigator web gratuit dezvoltat de Mozilla Foundation. Firefox a fost creat în 2002 sub numele de cod „Phoenix” de către membrii comunității Mozilla. În octombrie 2019 , Firefox are cota de utilizare de 9,54% ca browser. Este al doilea browser cel mai popular după Google Chrome cu 69,08%.

Și compania Apple a adăugat suport pentru aplicații web progresive în iOS 11.3. Firefox a adăugat suport în versiunea 58 a aplicației sale pentru Android. Și Twitter are un PWA de ceva timp. Acum are și Samsung.

În prezent, aplicațiile Web Progressive de la Samsung sunt disponibile doar în Galaxy Store din Statele Unite. Conform Sam Mobile, compania Samsung a declarat că va extinde această funcție și pe alte piețe mai târziu.