Samsung miștocărește Apple pentru că nu livrează încărcător cu iPhone 12

756
Sursa Foto: via gizmochina.com

Apple a lansat în cele din urmă, după ceva amânări, noua sa generație de iPhone 12, care include patru modele. Compania americană a lansat modelele iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro și 12 Pro Max. Odată cu lansarea acestei noi linii, compania a scos, de asemenea, încărcătorul și Earpod-urile din cutie.

Acum, Samsung, care este cel mai important brand de smartphone-uri din lume, a apelat la canalele de socializare pentru a-și bate joc de Apple în legătură cu eliminarea adaptorului de alimentare din cutia de vânzare cu amănuntul. Prin postări pe social media, compania subliniază că smartphone-urile din seria Samsung Galaxy continuă să fie livrate cu un încărcător.

Nu este prima dată când Samsung ia la mișto Apple

Apple nu numai că a scos adaptorul de alimentare din cutia noului model lansat de iPhone 12, ci și la modelele mai vechi. Deci, chiar dacă cineva cumpără seria iPhone 11, nu va avea inclus un încărcător. Acesta trebuie cumpărat separat, lucru ce generează costuri suplimentare. Este la fel și în cazul căștilor Apple Earpod.

Mulți critică compania pentru această mișcare, inclusiv fanii Apple. Referitor la acest lucru, compania americană se disculpă susținând că face acest lucru în scopuri de protecție a mediului. Dar se pare că este doar o scuză pentru a scoate adaptorul de alimentare din cutie și a forța utilizatorii să îl cumpere separat. În final sunt încasări suplimentare pentru companie și prețul unui model iPhone 12 pare mai mic.

Lightning este un conector de alimentare creat și proiectat de Apple. A fost lansat în 12 septembrie 2012. Primele dispozitive compatibile au fost Apple iPhone 5, iPod Touch, iPad și iPad Mini. Lightning are 8 pini, spre deosebire de cel anterior cu 30 pini.

IPhone-urile sunt livrate doar cu un cablu USB-C Lightning, care nu va fi compatibil cu adaptoarele de alimentare USB-A pe care Apple le-a livrat cu aproape toate iPhone-urile din 2007. Deci, majoritatea utilizatorilor de iPhone care vor face upgrade la noile modele vor plăti mai mulți bani pentru a cumpăra un încărcător.

Acum Samsung miștocărește Apple pentru că scoate adaptorul de alimentare din cutie. Dar au fost informații că gigantul tech intenționează să facă același lucru pentru unele dintre dispozitivele sale de anul viitor. Cu toate acestea, este doar un zvon în acest moment și va trebui să așteptăm să vedem cum va evolua.