Samsung și Apple domină piața smartphone în UK, Google în top 5

309
Samsung si Apple domina piata smartphone in UK Google în top 5
Sursa Foto: via phonearena.com

Google a fost criticat pentru decizia de a limita vânzările seriei Pixel la o mână de piețe precum SUA și Japonia. Dar un recent studiu de piață dezvăluie că o nouă abordare începe să dea roade în cel puțin o țară: Marea Britanie. Aici seria Google Pixel 6 duce Google în top 5 la cota de piață. Cum era de așteptat, piața din Marea Britanie este dominate de Samsung și Apple.

Conform PhoneArena, compania IDC a constatat că Google a devenit al cincilea cel mai mare brand de smartphone-uri din Marea Britanie la începutul anului 2022. Este pentru prima dată când seria Google Pixel a intrat în top 5. Compania Google a livrat 163.900 de telefoane între ianuarie și martie, pentru o cotă de piață de 3,3%. Este o îmbunătățire semnificativă față de cele 50.900 de unități vândute în primele trei luni ale anului 2021.

Samsung și Apple domină piața smartphone în Marea Britanie

Este un pas uriaș pentru Google pe piața smartphone din UK, dar departe de realizările companiilor Samsung și Apple. Cei doi giganți tech mondiali au reprezentat o cotă de piață combinată de 80,3% în Q1 2022. Este o cotă în creștere față de 75% la începutul anului 2021, datorită performanței puternice a companiei Samsung. Conform companiei de cercetare de piață International Data Corporation (IDC), Samsung și Apple au generat 89% din venituri.

Gigantul high-tech sud-coreean a livrat 1,58 milioane de smartphone-uri în Marea Britanie în trimestrul unu 2022. Este o creștere serioasă față 900.000 de unități în primul trimestru din 2021. Samsung are în Marea Britanie o cotă de piață de 31,9% în Q1 2022. Performanța Samsung nu a fost detaliată de IDC, deși se presupune că lansările lui Samsung Galaxy S21 FE și seriei Galaxy S22 au jucat un rol important.

Google Pixel este un brand de dispozitive electronice de larg consum dezvoltat de Google. Seria Pixel include laptopuri, tablete și telefoane, precum și diferite accesorii. Brandul Pixel a fost introdus în februarie 2013 cu Chromebook Pixel.

Apple, pe de altă parte, se lăudă cu o cotă de piață de 48,4%. Aceasta este în scădere de la an la an, probabil din cauza lansării întârziate și a cererii slabe de iPhone 12. Cu toate acestea, livrările totale au crescut la 2,4 milioane de unități, deoarece piața generală din Regatul Unit a revenit la creștere după o perioadă de blocări stricte în 2021.

Oppo și Nokia au mai punctat în top 5 în UK

Revenind la Google, compania este încă un jucător relativ mic în Marea Britanie. Totuși, aceste rezultate sugerează că linia Pixel ar fi găsit în sfârșit o formulă câștigătoare. Duoul Pixel 6 a introdus un limbaj de design complet nou cuplat cu un procesor personalizat – Google Tensor. Lansarea a fost susținută și de o campanie de marketing uriașă, ca să nu mai vorbim de disponibilitatea la toți cei patru operatori majori din Marea Britanie: Vodafone, Three, O2 și EE. Livrările de telefoane Google Pixel vor scădea probabil în trimestrul curent, pe măsură ce flagship-urile Pixel 6 încep să îmbătrânească, dar cererea ar trebui să crească în lunile de vară odată ce Pixel 6a de gamă medie va ajunge pe piață înainte de lansarea Pixel 7 în octombrie.

În fața Google pe piața din Marea Britanie au fost Oppo și HMD Global (Nokia). Oppo a livrat 205.900 de telefoane pentru o cotă de 4,2%, în timp HDM Global a fost pe trei cu o cotă de piață de 4,3% (210.700 de unități livrate). În cele din urmă, totuși, piața din Marea Britanie este dominată de Samsung și Apple.