Apple este cel mai mare concurent Samsung, iar produsele celor două companii sunt adesea comparate în majoritatea domeniilor. Anul acesta, producătorul de iPhone a reușit să treacă la limită de Samsung în ceea ce privește indicele de satisfacție a clienților din segmentul PC și tablete din SUA.

Potrivit celor mai recente date publicate de ACSI (American Customer Satisfaction Index), Samsung a reușit să obțină un scor de 81/100, lipsind foarte puțin să egaleze pe Apple, care a obținut 82/100. Nu trebuie să uităm că acest indice de satisfacție a clienților este calculat pe terenul propriu Apple, SUA.

Tablete și PC-urile Samsung foarte apreciate în SUA

Este interesant de remarcat faptul că indicele de satisfacție a clienților Apple a scăzut cu un punct față de 2019. În același timp scorul gigantului high-tech în Statele Unite a rămas similar cu anul trecut, conform SamMobile. În timp ce Apple citează în mod regulat ratele de satisfacție ale clienților din anii ’90 în notele sale cheie, evaluările ASCI arată că realitatea este puțin diferită de ceea ce Apple vrea să credem.

Acer și Amazon sunt clasate la egalate pe locul trei cu 78 de puncte, în timp ce ASUS, Dell și HP sunt egale pe poziția a patra cu 77 de puncte. În general, tabletele (78/100) au depășit laptopurile (77/100) în ceea ce privește satisfacția clienților cu un punct. Pe de altă parte, computerele desktop au atins un scor de satisfacție a clienților de 80/100 în SUA.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Dell Inc. este o companie multinațională fondată în 1984 și are sediul în Round Rock, Texas. Dell dezvoltă, produce, vinde, și oferă suport pentru PC-uri și a alte produse legate de calculator. Numele vine de la fondatorul și actualul președinte Michael Dell.[/vc_message]

Samsung a lansat anul acesta câteva tablete și laptopuri impresionante. Au fost lansate tabletele Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ din segmentul premium, dar și Galaxy Tab S6 și Galaxy Tab S6 Lite au ajuns în SUA. Sunt foarte apreciate în SUA și Galaxy Book Flex 5G, Book Flex Alfa, Galaxy Book S și Galaxy Book Ion.

Conform ACSI, atât Apple, cât și Samsung au demonstrat o satisfacție ridicată și stabilă a clienților în ultimii cinci ani. Apple continuă să atragă clienții primind cea mai mare notă pentru design. Samsung strălucește atunci când vine vorba de valoare, clasându-se cel mai bine din clasă printre toți producătorii de PC-uri.