Samsung depășește cu mult Apple ca suport software pentru telefoane

79
Sursă foto: Apple

În general informațiile despre patch-urile și actualizările de securitate la dispozitivele Apple nu au fost niciodată foarte clare. Ideea în general vehiculată era că au suport software mai mare decât telefoanele Samsung și Google. Recent, ca parte a conformității cu reglementările din Regatul Unit, compania Apple a trebuit să ofere detalii specifice cu privire la upgrade-uri. Dezvăluirile au fost surprinzătoare.

De exemplu, perioada de suport pentru Apple iPhone 15 Pro Max este mai mică decât cea a Samsung și Google. Legea privind reglementările Regatului Unit privind securitatea produselor și infrastructura de telecomunicații a intrat în vigoare la 29 aprilie 2024. A impus ca dispozitivele compatibile cu internet să trimită o declarație de conformitate care să explice perioada de suport. Ca obligație de a îndeplini cerința, Apple și-a depus declarația de conformitate pentru iPhone 15 Pro Max. Surpriza a fost mare, potrivit Wccftech, Apple oferă acestui model cinci ani de actualizări software. Pentru referință, Samsung Galaxy S24 Ultra primește șapte ani.

Perioada de suport software înseamnă perioada de timp definită pentru care compania va furniza actualizări de securitate. Perioada de asistență telefonică este indicată ca minim cinci ani de la data vânzării. Data de livrare dată pentru gama iPhone 15 este 22 septembrie 2023, deoarece actualizările de securitate garantate sunt aplicabile până la 22 septembrie 2028, asta înseamnă cinci ani pentru producătorul de iPhone. Între timp, Google și Samsung au suport software mai lung.

Google, cu seria Pixel 8, s-a angajat să ofere suport pentru gamă timp de șapte ani și pare fi standardul de urmat în viitor. Cu toate acestea, compania nu a oferit anterior actualizări de securitate pentru o perioadă lungă de timp, au fost doar trei ani. Cu seria Pixel 6, Google și-a schimbat jocul și oferă până la 5 ani de actualizări.

Cei mai importanti acționari individuali ai companiei Google sunt Larry Page, Sergey Brin și Sundar Pichai. Principalii acționari instituționali sunt Vanguard Group Inc. și BlackRock Inc., T. Rowe Price Associates, Inc. și FMR LLC.

Samsung, pe de altă parte, a promis șapte ani de suport cu Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Momentan Samsung nu a spus dacă acest lucru se va aplica și pentru alte dispozitive. Sunt informații că Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 vor primi și ele șapte ani. Alte companii Android nu oferă un astfel de suport extins, iar OnePlus chiar a afirmat că nu se poate angaja la un astfel de suport.

Apple în general a furnizat cinci ani de corecții de securitate și upgrade-uri pentru dispozitivele iPhone de-a lungul anilor. Deci, deocamdată, Samsung și Google depășesc Apple ca suport software. Totuși, unele dintre modelele de iPhone au primit șase ani și chiar mai mult suport imediat după lansare. Deci mai este timp pentru ca Apple să revină și să ajungă din urmă cele două companii Android. După această informație utilizatorii de iPhone speră că asistența Apple să nu fie întreruptă după perioada de cinci ani menționată.