În ultimele 12 luni Samsung peste Apple ca vânzări în SUA

85
iPhone-15-Pro-Galaxy-S24-Ultra
Sursă foto: Google .com

De ani de zile piață americană de telefoane mobile este condusă de Apple. Dar, chiar și așa, Apple s-a confruntat permanent cu o concurență serioasă din partea Samsung pe terenul propriu. Apple a reușit să-și asigure primul loc în vânzările de smartphone-uri de-a lungul anilor, dar în ultimele 12 luni lucrurile s-au schimbat.

Un recent studiu de piață efectuat între martie 2023 și martie 2024 arată că Samsung este pe primul loc în SUA ca vânzări de telefoane mobile. Samsung conduce piața cu vânzări uimitoare de smartphone-uri de 38% în Statele Unite. Apple a ocupat locul doi cu 33% vânzări de iPhone în aceeași perioadă, Google obținând doar 6 procente, potrivit Wccftech.

Compania de studiu de piață Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) a publicat date care sugerează că Samsung a depășit Apple ca vânzări de smartphone-uri într-un interval de 12 luni, încheiat în martie 2024. Apple s-a confruntat cu o concurență dură a gigantului sud-coreean, dar nu a reușit să-i depășească vânzările în SUA. Samsung are multe smartphone-uri Galaxy, de la gama S la seria A care se vând foarte bine în America. CIRP nu a specificat dacă seria Galaxy S24, Galaxy A55 sau Galaxy A15 au fost cele mai bine vândute.

CIRP chestionează consumatorii privind activitatea recentă de cumpărare pentru a genera perspective în timp util și specifice asupra comportamentului consumatorilor. Astfel CIRP oferă informații semnificative asupra performanței corporative pe piețele competitive.

Deoarece Samsung se adresează utilizatorilor la toate nivelurile de preț, șansele de a-și asigura primul loc sunt considerabil mai mari. Rezultatele publicate de CIRP relevă tocmai acest lucru. Unii ar susține că Apple are aceeași schemă de prețuri pentru produsele sale, dar trebuie să luăm în considerare că singurul dispozitiv pe care compania îl vinde sub pragul de 500 de dolari este iPhone SE. Samsung și-ar fi putut asigura poziția datorită dispozitivelor sale low-end până la mid-end, foarte populare în SUA. Acum Samsung a primit în SUA recunoașterea de care avea nevoie, ceea ce s-ar putea dovedi benefic pe termen lung.

Sursă foto: CIRP via Wccftech

În afară de Apple și Samsung, Google a avut 6% din vânzările de smartphone-uri în SUA. Între timp poziția Motorola, pe locul trei cu 13% nu știm dacă este o surpriză. Numele Motorola încă sună bine în urechile americanilor, dar și face mai nou telefoane atractive. Tendința pieței americane s-ar putea schimba odată cu seria Apple iPhone 16, cu adăugiri AI, lucru ce va aduce vânzări Apple mai mari în regiune.