Samsung și ARM colaborează pentru a accelera dezvoltarea 6G

122
Samsung si ARM 6G
Sursă foto: SamMobile

Samsung a fost prima companie din lume care a lansat telefoane 5G. Acestea au folosite pe rețele 5G lansate, tot prima dată în lume, în Coreea de Sud. Deci, Samsung a fost permanent în fruntea dezvoltării de noi tehnologii. Acum că rețelele 5G sunt disponibile în multe țări din lume Samsung a început să lucreze la dezvoltarea tehnologiei de telecomunicații 6G.

Compania a început să lucreze cu ARM pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei cheie 6G pentru procesarea paralelă a pachetelor SIMD. Samsung Research cercetează tehnologia SIMD (O singură instrucțiune Date multiple) pentru 6G cu ARM. Această abordare (SIMD) este deosebit de eficientă pentru sarcinile care necesită ca aceeași operațiune să fie efectuată pe un set de date mare. Astfel SIMD este o caracteristică esențială în domeniul calculului de înaltă performanță, al procesării semnalului digital și al redării grafice.

„În comunicațiile 6G, importanța tehnologiei software este în creștere. Inovația este crucială în gestionarea cantităților masive de date care rezultă din aceasta”. A declarat Jinguk Jeong, vicepreședinte executiv la Centrul de Cercetare în Comunicații Avansate (ACRC) al Samsung Research, potrivit SamMobile. „Acest parteneriat tehnic cu Arm este un pas semnificativ către revoluționarea tehnologiei paralele.”

Advanced Communications Research Center (ACRC) a fost înființată în 2019. ACRC dezvoltă tehnologii de comunicații de ultimă generație, fiind implicată în cercetarea tehnologiilor 6G și îmbunătățirea soluțiilor software de comunicații avansate.

Samsung Research și ARM colaborează pentru a cerceta procesarea paralelă a pachetelor (SIMD – Single Instruction Multiple Data), una dintre tehnologiile cheie care va fi folosită în telecomunicațiile 6G. Această cercetare va fi realizată ca un proiect open-source. Deoarece această tehnologie procesează cantități mari de date, cele două companii sunt dornice să-și accelereze cercetările privind SIMD.

Sursă foto: Telecoms.com

Odată cu creșterea fluxului de date care se așteaptă să aibă loc în 6G, procesarea paralelă a pachetelor este de așteptat să fie extrem de utilă pentru sistemele de comunicații eficiente și flexibile. ARM va ajuta cercetarea cu vasta sa experiență în proiectarea de calcule eficiente, de înaltă performanță și de consum redus. 6G va fi crucial în AI, robotică și alte dispozitive. Deja, China al lansat primul satelit pentru comunicații 6G la începutul acestui an.