Samsung are în vedere autentificarea cu trei amprente simultan oriunde pe ecran

212
Trei amprente simultan
Sursă foto: Pinterest

Cum poate crește securitatea biometrică bazate pe amprentă? Ei bine, ce zici dacă în loc să folosești un mic scaner care poate citi câte o amprentă digitală poți folosi orice loc de pe ecran pentru a scana trei amprente simultan? Poate suna ca ceva din science fiction, dar Samsung lucrează la această tehnologie în timp ce citești acest articol.

Conform CEO-ului ISORG în timpul unui interviu recent, via SamMobile, Samsung ar putea avea această tehnologie pregătită pentru ecranele sale OLED în următorii ani. ISORG este o companie franceză care oferă senzori de amprentă pentru ecrane.

Samsung a anunțat că dezvoltă o soluție All-in-One de detectare a amprentelor digitale pentru afișajele de generație următoare. Este vorba despre ecrane OLED 2.0, despre care Samsung a vorbit la International Meeting on Information Display (IMID 2022) în luna august în Coreea de Sud. Această tehnologie va permite smartphone-urilor și tabletelor Galaxy să citească simultan mai multe amprente prin afișajele lor OLED.

Samsung va utiliza senzori în-display pentru citirea a trei amprente simultan

Potrivit Samsung Display, utilizarea a trei amprente simultan pentru autentificare este de 2,5 miliarde de ori mai sigură decât utilizarea unei singure amprente. Pe lângă aceste beneficii evidente de securitate, tehnologia Samsung va funcționa pe întregul ecran. Viitorii utilizatori de dispozitive Galaxy nu vor mai trebui să-și facă griji cu privire la locul punerii degetului pe ecran. Cu ecranele OLED 2.0 și telnologia All-in-One, întregul ecran poate acționa ca un scaner de amprente. Deci, oriunde puneți degetul/degetele pe ecran amprentele vor fi citite.

Samsung nu a dezvăluit exact când va avea această tehnologie pregătită pentru dispozitivele sale Galaxy. Cu toate acestea, ISORG spune că propria sa tehnologie de scanare cu amprentă multiplă OPD (Diodă foto organică – Organic Photo Diode) este gata. Compania franceză a adăugat că Samsung folosește materiale și procese similare pentru scanerul de amprente All-in-One pentru OLED 2.0.

ISORG este o companie fondată în 2010 și are sediul la Limoges, Franța. ISORG oferă servicii complete de hardware și software pentru autentificări prin amprente cu mai multe degete pe ecrane mari, gen smartphone/tablete, din sticlă sau plastic.

CEO-ul ISORG prezice că Samsung va lansa tehnologia sa de scanare cu amprente multiple în 2025. Tehnologia va deveni în scurt timp standardul de facto pentru securitate. În același timp, nu este clar dacă Apple va adopta această tehnologie, având în vedere că ultimele modele de iPhone au înlocuit deblocarea cu amprentă digitală cu Face ID. Samsung va fi probabil primul producător care va introduce scanarea cu mai multe amprente și va deveni liderul acestui domeniu.