Samsung bate Huawei și Apple în viteza de descărcare la nivel mondial

838
Sursa Foto: Ookla

Nu este prima dată când smartphone-urile high-end Samsung au cele mai mari viteze de descărcare în rețele reale de telefonie. Acum, Samsung Galaxy S10 are cele mai rapide viteze de transfer de date pe aproape toate piețele din lume. Informația provine de la SamMobile care citează site-ul Ookla. Acesta a cules datele de la Speedtest Intelligence pe tot parcursul trimestrului trei din 2019.

Speedtest a comparat Galaxy S10, Apple iPhone Xs și Huawei Mate 20 Pro în 15 piețe pentru a determina viteza medie de descărcare a datelor. Piețele includ Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Nigeria, Rusia, Africa de Sud, Coreea, SUA și UK.

Galaxy S10 este cel mai rapid smartphone la viteza de descărcare

Conform datelor publicate de Ookla, Samsung Galaxy S10 a depășit Huawei Mate 20 Pro și iPhone Xs în ceea ce privește viteza medie de transfer de date pe fiecare piață. Au făcut excepție Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Nigeria.

Samsung Galaxy S9 a fost cel mai rapid smartphone și în Statele Unite. Nu mai departe de luna trecută, alte date publicate de Ookla de la Speedtest au arătat că Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 9 sunt cele mai populare telefoane Android din SUA. Bazat tot pe statisticile din Statele Unite, Samsung Galaxy S9 a avut și el viteze de descărcare mai mari decât Apple iPhone X.

Ookla este o companie americană de servicii de diagnostic de internet, cu sediul în Kalispell, Montana, fondată în 2006. Spededtest a fost fondat de Ookla și are sediul în Seattle, Washington. Ookla oferă serviciul Speedtest gratuit pentru cei ce vor să măsoare vitezele de internet.

Samsung conduce topul privind performanțele și în domeniul conform graficului Ookla de mai sus. Smartphone-urile Samsung sunt echipate cu modemuri 5G Qualcomm. Cele mai recente date de la Speedtest arată că Samsung Galaxy S10 5G atinge viteze mai rapide 5G în comparație cu Huawei Mate 20 Pro pe fiecare piață 5G, cu excepția Chinei.

În plus, Ookla a analizat și cele mai populare mărci de modem și, poate nu în mod surprinzător, Qualcomm fost pe primul loc în acest top în 133 de țări în al treilea trimestru al anului 2019. Qualcomm a fost urmat de Intel ale cărui modemuri au fost cele mai populare în 32 de țări. Modemurile Samsung au fost pe primul loc în 16 țări și HiSilicon doar în Costa Rica și Namibia.