Samsung va folosi baterii din China pentru Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3

455
Samsung va folosi baterii chinezesti pentru Galaxy Z Fold 3 si Galaxy Z Flip 3
Sursa Foto: via universmartphone.com

Tot mai multe informații despre noile pliabile Samsung apar permanent și apoi se vor transforma într-un adevărat tsunami înainte de lansare. Se așteaptă ca noile telefoane să fie dezvăluite în vară, este vehiculată data de 3 august, dar nici luna iulie nu iese din calcul. Totuși, gigantul tech nu a confirmat încă nimic oficial despre aceste dispozitive. Nu ar fi prima dată!

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 rămân în continuare cele mai așteptate dispozitive Samsung din acest an. Acest lucru se datorează printre altele și faptului că nu vom primi un nou telefon din seria Galaxy Note. Acum am aflat că viitoarele pliabile Samsung vor fi dotate cu baterii chinezești.

Baterii fabricate de CATL pe Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3

Samsung utilizează un sistem cu două baterii în smartphone-urile sale pliabile. Acest lucru a fost valabil pentru telefoanele pliabile precedente, dar și pentru Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3. Există câte o baterie în fiecare jumătate a dispozitivului. Potrivit ultimelor informații din Coreea, via Universmartphone, Samsung va folosi baterii fabricate de Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL). Ambele telefoane pliabile vor avea baterii fabricate de CATL din China.

Este pentru prima dată când Samsung folosește baterii de la Amperex pentru smartphone-urile sale pliabile. Compania a folosit anterior baterii de la Amperex Technology pentru dispozitive din seria Galaxy A, Galaxy M sau pentru ceasurile Galaxy Watch și căștile Galaxy Buds.

Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), este un producător chinez de baterii fondat în 2011. CATL produce baterii litiu-ion pentru vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei. Concurenți său sunt Samsung SDI, Panasonic, BYD și LG Chem.

Compania a folosit anterior baterii furnizate de Samsung SDI pentru smartphone-urile sale pliabile. Decizia de a utiliza baterii chineze a fost luată acum pentru a reduce costurile și a diversifica lanțul de aprovizionare.

După cum a dezvăluit 3C, echivalentul Chinei la FCC-ul din SUA, Galaxy Z Flip 3 va avea o baterie de 3.300mAh cu încărcare rapidă de 25W. Va veni cu adaptorul Adaptive Fast Charge în cutie (EP-TA200). Acest încărcător este livrat împreună cu smartphone-urile Galaxy S de câțiva ani și generează un curent de vârf de 15W (9V @ 1,67A). Acesta este același încărcător livrat împreună cu modelul original Samsung Galaxy Z Flip.