Samsung va comercializa în viitorul apropiat baterii mult mai durabile

232
Samsung va comercializa baterii mult mai durabile
Sursa foto: via phonandroid.com

Telefoanele noastre sunt tot mai puternice, mai inteligente și mai eficiente în tot ce fac zilnic. Există, totuși, un parametru care, din păcate, rămâne constant în ciuda tuturor progreselor tehnologice din ultimii ani: autonomia bateriei. Aceste baterii aflate pe telefoane, tablete, ceasuri inteligente sau alte dispozitive purtabile nu țin niciodată cât vrem noi. Cu ecrane mari, strălucitoare și foarte colorate, smartphone-urile de astăzi ajung cu greu al două zile de utilizare intensă.

Vina pentru această stagnare în domeniul acestor baterii este cauzată de doi factori principali, potrivit PhonAndroid. În primul rând, tehnologia folosită pentru fabricarea bateriilor smartphone-urilor s-a schimbat foarte puțin în ultimii ani. Apoi, chiar dacă am putea produce o baterie cu o capacitate foarte mare, trebuie să reușim să o potrivim într-un dispozitiv compact cu alte componente.

Acest lucru s-ar putea schimba în curând datorită Samsung. Nici Samsung nu este mulțumit de durata de viață a bateriilor sale actuale astfel că are în lucru baterii cu stare solidă. Compania a înființat o echipă responsabilă pentru a scoate aceste baterii cu stare solidă cât mai rapid pe piață. Vedeți pe I❤️Samsung ce este o baterie cu stare solidă și cum va transforma telefoanele!

Producătorul sud-coreean Samsung SDI lucrează de mult timp la baterii solidă. Numită ASD for All Solid State, bateria Samsung folosește, după cum sugerează și numele, un electrolit solid. Acesta din urmă este o substanță în care ionii circulă pentru a produce energie. În bateriile litiu-ion actuale, electrolitul este în stare lichidă și necesită un separator între electrozii pozitivi (anod) și negativi (catod). Nu este nevoie de un separator dacă electrolitul este solid.

Omul de știință suedez Waldemar Jungner a inventat în 1899 bateria cu nichel-cadmiu, o baterie reîncărcabilă care are electrozi de nichel și cadmiu într-o soluție de hidroxid de potasiu. A fost prima baterie care a folosit un electrolit alcalin.

Acest lucru are ca rezultat o baterie cu o densitate de energie mai mare, ceea ce înseamnă mai multă capacitate într-o formă mai mică. Tehnologia ASD prezintă, de asemenea, un risc mai scăzut de incendiu și explozie. În cele din urmă, această baterie durează mai mult timp decât cele actuale. Pe hârtie, are doar avantaje. Nu degeaba cei din sector o numesc „bateria de vis”.

Scopul Samsung este să scoată acest tip de baterii pe piață până în 2027. Samsung SDI are o echipă special înființată pentru a accelera comercializarea bateriilor cu stare solidă. Acest nou tip de baterii nu va echipa seria Galaxy S24, dar posibil să găsim aceste baterii în seria Galaxy S26 sau Galaxy S27.