Samsung alocă 1,5 miliarde USD pentru fabricarea de baterii EV în Europa

299
Samsung aloca 1,5 miliarde USD pentru fabricarea de baterii EV in Europa
Sursa foto: sammobile.com

Se pare că Samsung are planuri mari pentru piața vehiculelor electrice în viitorul apropiat. Probabil gigantul coreean s-a orientat spre această piață având în vedere interzicerea din 2035 a mașinilor pe benzină. Gigantul tehnologic coreean a devenit unul dintre principalii furnizori de baterii EV pentru piața de vehicule electrice. Acum compania plănuiește să investească și mai mult în acest segment.

Samsung SDI intenționează să facă o investiție de 2 trilioane de woni (1,48 miliarde de dolari) pentru a-și extinde fabrica de baterii EV (electric vehicle) pentru vehicule electrice situată în Ungaria. Planul a fost confirmat ieri de consiliul de administrație al Samsung SDI, potrivit SamMobile.

Samsung mizează în viitor pe fabricarea de baterii EV

Compania Samsung vrea să-și mărească capacitatea de producție a bateriilor EV la 1 milion de unități, sau 60GWh pe an. În comparație cu ceea ce produce acum fabrica de baterii a Samsung din Ungaria, compania se gândește la o creștere cu 70-80% a capacității de producție.

Presupunând că Samsung își continuă planul, observatorii pieței spun că aceasta va fi cea mai mare investiție în baterii EV în Europa. Cu toate acestea, estimările sugerează că, în ultimii doi ani, Samsung a cheltuit aproape 2,23 milioane USD pentru infrastructura sa de producție a bateriilor pentru vehicule electrice.

În 1884 englezul Thomas Parker a construit prima mașină electrică din lume la Londra. A folosit propriile baterii reîncărcabile de mare capacitate. În 1898, Ferdinand Porsche a creat Egger-Lohner C.2 Phaeton, tot o mașină electrică!

În afara Europei, Samsung construiește o nouă fabrică de producție pentru baterii EV și în Malaezia. Această unitate va furniza baterii pentru companii de automobile precum BMW, dar și pentru alte companii. În plus, Samsung SDI a înființat recent primul său centru de cercetare și dezvoltare a bateriilor EV în Statele Unite. Compania a spus că dorește să continue să înființeze mai multe centre R&D în diferite regiuni, „începând cu cele din SUA și Europa”.