Samsung SDI va livra baterii pentru mașinile electrice BMW

823
Sursa Foto: it-times.de

Samsung SDI livrează baterii pentru mai multe companii producătoare de autovehicule, printre clienții majori numărându-se BMW, Volvo și Volkswagen. Samsung SDI a prezentat o serie de soluții inovatoare pentru baterii la Salonul Internațional Auto de la Frankfurt. International Motor Show Germany a avut loc între 12 – 22 septembrie 2019.

Acum Samsung SDI alături de Contemporan Amperex Technology Co. Limited (CATL) a semnat un contract pentru livrarea de baterii pentru mașinile electrice produse de BMW. Conform site-ului ItTimes, grupul german de automobile Bayerische Motoren Werke (BMW) AG și-a asigurat capacități importante de baterii EV prin contracte pe termen lung cu Samsung-SDI și CATL. Volumul comenzilor pentru aceste baterii EV (electric vehicle) este de peste zece miliarde de euro.

Samsung SDI baterii baterii în valoare de 2,9 miliarde de euro pentru BMW

Acordul cu furnizorul chinez CATL a crescut acum de la patru miliarde la 7,3 miliarde de euro. Perioada  de contract se întinde pe o perioadă cuprinsă între 2020 și 2031. Din acest total, 2,8 miliarde de euro sunt destinate societății comune BMW Brilliance Automotive ltd. din Shenyang. CATL construiește în prezent o fabrică de baterii EV în Erfurt, Germania.

În plus, a fost semnat un acord de furnizare pe termen lung cu producătorul sud-coreean Samsung SDI. Volumul total de baterii electrice ce va fi furnizat de Samsung SDI are o valoare de 2,9 miliarde de euro. Perioada contractuală începe din 2021 și se extinde până în anul 2031.

Acest lucru va asigura cererea noastră pe termen lung pentru baterii pentru autovehicule electrice. Fiecare generație de baterii EV este acordată producătorului lider tehnologic în domeniu. Acest lucru ne oferă acces la cele mai bune tehnologii posibile folosite la baterii în orice moment„. A spus Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de administrație al BMW AG.

Litiul are simbolul Li și numărul atomic 3. Este un metal alcalin de culoare alb-argintie, iar în condiții normale, este cel mai ușor metal și cel mai puțin dens. Cele mai mari resurse de litiu sunt în Argentina (9,8 milioane tone), Bolivia, Chile (8,4 milioane), China, SUA (6,8 milioane tone) și Australia (5 milioane tone).

BMW achiziționează cobalt pentru baterii direct din Australia și Maroc

Potrivit grupului BMW, cobaltul principala materie primă necesară pentru producția de baterii va fi achiziționat direct de la minele din Australia și Maroc și va fi pus la dispoziția Samsung SDI și CATL. Acest lucru este valabil și pentru litiu, pe care BMW Group îl va achiziționa direct din minele de materii prime, inclusiv din Australia.

Din 2023, BMW Group va oferi 25 de modele de autovehicule electrice. Între aceste vor fi vehicule complet electrice și modele hibride care pot trece rapid pe electric pe combustibil sau invers. Mai mult de jumătate din cele 25 de modele vor fi complet electrice. Până în 2021, BMW Group își va dubla vânzările de vehicule electrice față de 2019.

Până la sfârșitul anului 2019, BMW ar dori să lanseze mai mult de jumătate de milion de vehicule cu tracțiune completă electrică sau hibridă plug-in. Peste doi ani, BMW Group va oferi deja cinci vehicule complet electrice, pe lângă BMW i3, din care a produs deja peste 160.000 de unități.

Samsung SDI produce o gamă largă de baterii, module și pachete de baterii, inclusiv baterii cu capacitate mare de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice. Aceste bateri permit o autonomie de conducere între 600 și 700 de kilometri cu o singură încărcare.