Samsung va produce noi tipuri de baterii pentru Tesla Cybertruck

321
Baterii Samsung SDI Tesla Cybertruck
Sursa foto: Samsung SDI

Samsung SDI are o capacitate de producție foarte mare pentru baterii EV. Subsidiara Samsung Electronics produce astfel de baterii pentru companiile BMW, VW, Volvo, dar și pentru Tesla. Recent BMW a comandat la Samsung SDI baterii EV (electric vehicle) cilindrice de tip 4680. Un alt tip de baterii – 46120, este dezvoltat și pentru modelul Tesla Cybertruck, dar sunt mai lungi și au o capacitate energetică mai mare.

BMW lucrează deja o fabrică de asamblare de vehicule electrice din Ungaria. Pentru modelele produse aici BMW vrea foarte multe baterii EV de tip 46120 începând din acest an, potrivit Notebookcheck. Aceste baterii au un diametrul de 46 mm și înălțimea de 120 mm, de unde vine și numele tipului 46120. Acest tip de baterii vor fi folosite și de Tesla în modelul “Y” fabricat în Texas.

Cu toate acestea, la o înălțime de 120 mm, bateriile Samsung vor fi cu 50% mai înalte decât cele 4680 pe care le folosește Tesla acum și care vor echipa Cybertruck-ul produs în Nevada, Texas și Fremont. De fapt, capacitatea de producție a bateriei 4680 va fi un obstacol principal atunci când vine vorba de creșterea producției Cybertruck.

Samsung SDI va produce un nou tip de baterii pentru Tesla Cybertruck

Samsung va adăuga două noi linii de producție și o capacitate suplimentară anuală de 10 GWh pentru impulsul producției de baterii cilindrice în Europa. La început, intenționează să producă aici baterii tip 4695, cu o capacitate energetică sub cea a celor de 46120 mm pentru BMW, precum și modele 4680 de tipul pe care Tesla le folosește. Au fost informații că Samsung va furniza și baterii 4680 pentru Tesla, pentru Model Y fabricat la Berlin.

Berlinul este cel mai populat oraș al Uniunii Europene. Aproape 30% din întregul oraș este alcătuit din spații verzi, cum ar fi parcuri și zone împădurite. În oraș sunt peste 71.000 de grădini, iar străzile sunt mărginite de ~430.000 de copaci.

Se pare că Samsung are planuri mari pentru bateriile sale 4680, 4695 și 46120, deoarece își mărește linia de producție din Cheonan, Coreea. În același timp, Samsung mărește capacitatea fabricii sale din Malaezia pentru a le produce și pentru piața asiatică. În ceea ce privește capacitatea de energie exactă a bateriei tip 46120 nu se știu detalii exacte. Probabil că va fi mult mai mare decât capacitatea bateriilor Tesla 4680, deși nu chiar cu 50% mai mult, așa cum ar sugera diferența de înălțimi a bateriei.

Pe lângă bateriile cilindrice 46120 pentru BMW și poate bateriile 4680 pentru Tesla, Samsung lucrează la baterii cu fosfat LFP. Acestea sunt mai ieftine și vor fi destinate pentru vehiculele electrice de pe piața de masă. Recent am scris că Samsung SDI are în vedere și baterii cu stare solidă pentru telefoane. Aceasta înseamnă că vom vedea în viitor smartphone-uri cu capacități masive de baterie, dar baterii minuscule la interior.