Samsung și Bayer investesc în aplicația AI pentru sănătate Ada Health

495
Samsung si Bayer investesc in aplicatia AI pentru sanatate Ada Health
Sursa Foto: via neowin.net

Samsung și Bayer alături de alte câteva companii investesc peste 90 de milioane USD în compania germană Ada Health. Compania din Germania lucrează la aplicația Ada Health, care folosește inteligența artificială pentru a oferi rezultate mai precise în funcție de simptomele dumneavoastră. În urma acestei runde de investiții, Ada Health a primit aproximativ 150 de milioane de dolari.

Cu această finanțare Ada Health își va dezvolta produsul în continuare pentru a face evaluările de sănătate și mai exacte. În acest fel poate deveni „cel mai important sistem de operare personalizat din lume pentru sănătate”. Bayer a decis, de asemenea, să intre în discuții cu Ada Health pentru un parteneriat strategic pe termen lung în domeniul sănătății. Aștfel două mari companii mondiale, Samsung și Bayer AG, par a avea interese comune în privința aplicației Ada Health.

Samsung și Bayer investesc în Ada Health

Comentând investiția, Daniel Nathrath, CEO și co-fondator al Ada Health, a spus, conform Neowin: „Investițiile de astăzi ne vor ajuta să ne apropiem de obiectivul nostru de îmbunătățire a rezultatelor asistenței medicale. Suntem mândri că avem la bord investitori care cred cu adevărat în tehnologia și viziunea Ada Health. Vrem să transformăm modul în care oamenii accesează asistența medicală. Suntem încântați să avem pe Samsung și Bayer ca principali investitori. Valorile noastre sunt foarte mult aliniate cu știința și tehnologia. În tot ceea ce facem calitatea medical este centrată pe utilizator”.

Ada Health permite utilizatorilor să se concentreze pe principalul lor simptom cu care se confruntă. Aplicația pune mai multe întrebări cu mai multe opțiuni la care utilizatorul ar trebui să răspundă cât mai bine. În cele din urmă, Ada Health va furniza până la cinci boli de care ar putea suferi utilizatorul. Fiecare dintre aceste boli vor fi detaliate, inclusiv riscurile bolii, simptomele acesteia, modul în care este pus diagnosticul de către medici, modul de tratare a bolii, modul de prevenire a bolii, și un pronostic. Este posibil, având în vedere interesul Samsung, să vedem în viitor o parte din Ada Health integrată în Samsung Health.

Bayer AG este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume. A fost fondată în Barmen în 1863 de Friedrich Bayer și Johann Friedrich Weskott, ca fabrică de coloranți. Primul și cel mai cunoscut produs Bayer a fost aspirina.

Ada Health subliniază că rezultatele sale nu sunt un diagnostic. Dar ele pot oferi o idee despre ce boală suferiți pentru a vă adresa unui medic. Într-un moment în care sistemele de sănătate sunt împovărate de pandemia COVID-19, Samsung și Bayer se vor uita fără îndoială la acest aspect al aplicației pentru a oferi servicii care să justifice investiția lor.