Samsung și Belvedere aduc noi lucrări de artă pe televizorul The Frame

407
Samsung si Belvedere aduc noi lucrari de arta pe televizorul The Frame
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics, în colaborare cu The Belvedere, a anunțat lansarea a 17 noi opere de artă pe The Frame. Acestea vor fi disponibile exclusiv prin intermediul magazinului The Frame Art Store. Conform devizei „arta este pentru toată lumea”, galeria austriacă Belvedere pune la dispoziție în Samsung Art Store o selecție a celor mai faimoase opere de artă. Colaborarea dintre Samsung și Belvedere se alături unui șir de colaborări anterioare ale companiei cu alte galerii de artă.

Câteva dintre cele mai importante opere ale acestei colecții sunt „Sărutul” de Gustav Klimt; „Ferestrele” de Egon Schiele; „Primăvara timpurie în Wienerwald” de Ferdinand Georg Waldmüller; și „Blooming Poppies” de Olga Wisinger-Florian. Samsung  și Belvedere, prin intermediul The Frame Art Store, pun astfel la dispoziția unui număr mare de iubitori de artă opere celebre ale muzeului austriac.

Samsung și Belvedere au lansat noi lucrări de artă pe The Frame

Colecția de artă a Belvedere include lucrări de la Evul Mediu până în prezent. În ambianța barocă a Palatului Belvedere, muzeul prezintă cea mai mare colecție din lume de picturi Gustav Klimt. De asemenea are și lucrări proeminente din perioadele Biedermeier vienez, Baroc austriac, Viena în jurul anului 1900 și impresionismul francez. The Frame primește astfel o selecție de 17 opere de artă realizate de nouă artiști – cele mai importante lucrări ale colecției – pentru vizionare din confortul casei.

Arta are nevoie de parteneri puternici. Colaborarea dintre Samsung și Belevedere arată cât de fructuoasă poate fi o cooperare între tehnologie și muzee. Împreună cu Samsung, reușim să facem arta mai accesibilă pentru un public internațional. A declarat Wolfgang Bergmann, CFO la Belvedere, conform Samsung Newsroom. „Tendința către digitalizare și posibilitățile pe care Samsung le oferă sunt de un mare beneficiu în acest sens. Desigur, nu există înlocuitor pentru a vedea originalul. Iar Magazinul de artă Samsung Frame îi inspiră pe oameni să facă acest lucru.”

Palatul Belvedere din Viena a fost construit pentru Eugen de Savoia. Domeniul Belvedere are două palate. În palatul în care a locuit Prințul Eugen se găsește Muzeul Austriac de Artă Barocă. În celălalt se află Galeria Austrică de Artă.

Suntem încântați să oferim opere de artă de renume mondial în The Frame Art Store, în parteneriat cu Belvedere”. A declarat Simon Sung, vicepreședinte executiv și șef al echipei de vânzări și marketing Samsung Visual Display la Samsung Electronics. „De la lansarea televizorului The Frame în 2017, Samsung a organizat un catalog divers cu lucrări de artă din întreaga lume pentru Art Store. Prin colaborarea dintre Samsung și Belvedere, utilizatorii The Frame se vor putea bucura de o experiență unică din propriile case.”

The Frame cu opere de artă din marile muzee ale lumii

Odată cu noile opere de artă de la Belvedere care se alătură colecției, The Frame se mândrește acum cu un catalog incredibil. Are peste 1.500 de opere de artă din 42 de țări diferite de care consumatorii se pot bucura în calitate de imagine 4K. Aceste opere de artă sunt de la muzee și galerii din întreaga lume. Printre ele se află: Muzeul Prado din Madrid; Muzeul Albertina din Viena; Tate Modern din Londra; Muzeul Van Gogh din Amsterdam; Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid; Muzeul de Stat Hermitage din Sankt Petersburg și LUMAS. Aceste parteneriate au permis utilizatorilor televizorului The Frame să vadă cele mai frumoase piese de artă din lume.