Samsung Biologics cumpără 49% din acțiunile Samsung Bioepis de la Biogen Inc.

381
Samsung Biologics cumpara din Biogen Inc
Sursa Foto: bnnbloomberg.ca

Biogen Inc. este o companie multinațională americană de biotehnologie cu sediul în Cambridge, Massachusetts. Compania este specializată în descoperirea, dezvoltarea și livrarea de terapii pentru tratamentul bolilor neurologice ale pacienților din întreaga lume. Biogen Inc. deține 49% din acțiunile Samsung Bioepis.

Zilele trecute acțiunile Biogen Inc. au crescut după ce terapia sa pentru boala Alzheimer a fost aprobată de autoritățile de reglementare din SUA, o decizie importantă care va schimba radical tratamentul pentru afecțiunea debilitantă a creierului. Acum Samsung Biologics a ajuns la un acord cu Biogen pentru a cumpăra participația companiei americane de biotehnologie la Samsung Bioepis pentru 2,3 ​​miliarde de dolari, a anunțat vineri compania, conform Bloomberg.

Samsung Biologics va cumpăra acțiunile Samsung Bioepis de la Biogen Inc.

Samsung Biologics Co. va cumpăra 49,9% din Samsung Bioepis de la Biogen Inc., conform unui dosar de reglementare. După aprobarea medicamentului pentru boala Alzheimer acțiunile Samsung Biologics au crescut vineri cu 0,4% la Seul. În același timp acțiunile Biogen au crescut cu 2,29% în timpul tranzacționării de la New York. Biogen și Samsung Bioepis dețin portofoliul de lider al industriei anti-TNF (Tumor Necrosis Factor) în Europa.

Suntem recunoscători Samsung Biologics pentru o colaborare productivă din 2012 și până acum”. a declarat Michel Vounatsos, directorul executiv al Biogen, citat de Bloomberg. Achiziția pachetului este de a stimula competitivitatea afacerilor globale ale Samsung Biologics, se arată în dosar. Biogen va primi 1 miliard USD în numerar la încheierea tranzacției și 1,25 miliarde de dolari în următorii doi ani. Biogen este, de asemenea, eligibil pentru 50 de milioane de dolari la îndeplinirea unor etape comerciale.

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă cronică, cauza a 60–70% din cazurile de demență. Psihiatrul german Alois Alzheimer a identificat primul caz de ceea ce este cunoscut acum sub numele de boala Alzheimer în 1901.

Acțiunile Biogen au scăzut în ultimele luni, deoarece producătorul de medicamente s-a luptat pentru aprobarea medicamentul său pentru boala Alzheimer. Acțiunile Biogen au scăzut iarăși la sfârșitul lunii decembrie, după ce Samsung Group a negat că vrea să cumpere partea Samsung Bioepis de la  firma americană.

Până în prezent, Samsung Bioepis a dezvăluit cinci biosimilare în întreaga lume, trei în domeniul autoimun și două în oncologie.  În plus, un produs urmează să fie lansat pe piață, iar patru biosimilare sunt în prezent în studii clinice.