Vânzările în Europa de biosimilare Samsung Bioepis au crescut cu 13%

680
Sursa Foto: Samsung Bioepis Co.

Producătorul de medicamente sud-coreean Samsung Bioepis Co. a declarat joi că vânzările celor trei produse biosimilare ale sale în Europa au crescut cu 13% față de anul în cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an. Vânzările combinate ale celor trei biosimilare – Benepali, Flixabi și Imraldi – au ajuns la 279 milioane dolari în perioada iulie-octombrie, a spus compania.

Compania a citat un raport al veniturilor trimestrului al treilea al partenerului său american Biogen. Samsung Bioepis este o societate mixtă între Samsung Biologics – și compania americană Biogen. Biogen a fost fondată în 1978 la Geneva de mai mulți biologi proeminenți. Printre aceștia și Phillip Allen Sharp de la Massachusetts Institute of Technology și Walter Gilbert de la Harvard. Gilbert și Sharp au primit ulterior premiul Nobel.

Un biosimilar este un produs medical bio foarte asemănător cu un alt medicament biologic deja aprobat. Aceste medicamente sunt produse după aceleași standarde de calitate, siguranță și eficacitate care se aplică tuturor medicamentelor biologice.

Samsung Bioepis exportă medicamente în mai multe țări

Biogen a declarat că vânzările de Benepali, un produs biosimilar bazat pe Enbrel dezvoltat de Amgen din SUA, au atins 124,2 milioane de dolari în prima jumătate a anului. Este o creștere cu 7% față de anul precedent, conform The Korea Herald. Medicamentul este utilizat în tratamentul artritei reumatoide.

Compania a declarat că vânzările de Flixabi, utilizat pentru ameliorarea poliartritei reumatoide și a colitei ulcerative, au crescut cu 49%. În aceeași perioadă a anului trecut încasările din vânzarea acestui medicament au fost de 27,5 milioane USD. Medicamentul a fost inițial dezvoltat de Janssen Pharmaceutica. Vânzările Imraldi, o copie a Humira produs de AbbVie Inc., au ajuns la 56,2 milioane de dolari. Medicamentul este utilizat pentru combaterea diferitelor boli autoimune.

Janssen Pharmaceutica este o companie farmaceutică cu sediul în Belgia, deținută de Johnson & Johnson. A fost fondată în anul 1953 de către Paul Janssen. În martie 2020, Biomedical Advanced Research and Development Authority din SUA a alocat 456 milioane USD pentru Janssen, pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19.

În Europa, Samsung Bioepis vinde trei biosimilare în plus față de cel pentru cancerul de sân Ontruzant. Ontruzant este un biosimilar al medicamentului biologic de referință Heperceptin, produs de compania Roche Holding cu sediul în Elveția, cunoscut și sub numele de Trastuzumab.

Compania globală din domeniul farmaceutic MSD (Merck Sharp & Dohme), care este responsabilă pentru comercializarea și distribuirea Ontruzant în Europa, nu dă date despre veniturile realizate din comercializarea individual a produselor sale. Înființată în 1891, Merck dezvoltă, produce și vinde vaccinuri și medicamente din mai mult de 20 de categorii terapeutice.

Recent tratamentul pentru cancerul mamar produs de Samsung Bioepis, Ontruzant a fost lansat în SUA în parteneriat cu Merck. Este primul biosimilar oncologic produs de Samsung Bioepis disponibil în Statele Unite.