Samsung Biologics: contract cu Pfizer de peste 400 milioane USD

182
Samsung Biologics
Sursa Foto: Samsung Biologics

Samsung Biologics a declarat ieri că a încheiat un contract de producție de 411,3 milioane de dolari de la Pfizer. În cadrul acestuia subsidiara Samsung va produce produse biosimilare ale gigantului farmaceutic din Statele Unite. Chiar dacă compania nu a specificat numele produsului, se pare că este vorba despre Abrilada de la Pfizer. Este un medicament injectabil, un biosimilar cu medicamentul pentru boli autoimune cunoscut sub numele de Humira.

În declarație, Samsung a spus că va produce multiple produse biosimilare de la Pfizer cu indicații pentru boli tumorale și inflamatorii. Un „biosimilar” este un medicament cu un grad înalt de similaritate, în toate aspectele esențiale, cu un medicament biologic deja aprobat. Abrilada este un anticorp utilizat în tratamentul unei game largi de afecțiuni inflamatorii. Pfizer caută în prezent o denumire de interschimbabilitate pentru Abrilada și intenționează să lanseze biosimilarul în iulie în SUA.

Samsung Biologics are încă o fabrică în construcție

Filiala Samsung a adăugat că produsele Pfizer vor fi produse la cea de-a patra fabrică recent terminată a companiei. Alte detalii ale acordului Samsung Biologics și Pfizer, inclusiv perioada contractului, nu au fost dezvăluite. Samsung a spus doar că este un contract „pe termen lung” cu gigantul american din domeniul medicamentelor.

Potrivit Samsung, cea mai recentă tranzacție este cea mai mare de acest fel pentru filiala sa, urmată de precedentul său acord record în valoare de 359,7 milioane de dolari cu AstraZeneca. De asemenea, actualul contract marchează a doua înțelegere cu Pfizer. În luna martie a acestui an, compania a semnat un acord de 241 de miliarde woni (~184 de milioane USD) pentru fabricarea unui alt medicament al companiei Pfizer.

Pfizer a fost fondată în 1849 de către Charles Pfizer și Charles F. Erhart, imigranți germani, stabiliți în Brooklyn, New York. Compania are ~83.000 de angajați la nivel global. În 2022 Pfizer a avut un venit net de ~31,37 miliarde USD.

Acest parteneriat este un exemplu excelent al încrederii Pfizer în industria farmaceutică coreeană. Suntem încântați să continuăm și să extindem parteneriatul nostru strategic cu Samsung Biologics. Prin acesta vom oferi opțiuni de tratament mai bune pacienților din întreaga lume”. A declarat Mike McDermott, Chief Global Supply Officer și vicepreședinte executiv al Pfizer, potrivit The Korea Herald.

Între timp, Samsung Biologics a anunțat recent că va începe să producă la a cincea sa fabrică în aprilie 2025. Este cu cinci luni mai devreme decât programul său inițial, pentru a satisface o serie de comenzi de la marile companii farmaceutice globale. La finalizarea completă a fabricii, filiala Samsung va avea o capacitatea de bio-producție cu un total de 784.000 de litri.