Samsung Biologics, cea mai mare fabrică de medicamente bio din lume

877
Sursa Foto: Samsung Biologics

Aveți acum parte în exclusivitate de o vizită în cea mai mare fabrică de medicamente bio din lume: Samsung Biologics. Toate fabricile Samsung se află sub protocoale stricte de securitate. De exemplu, persoanele care intră cu telefoane trec de controlul de securitate securitate numai după ce o banda cu viza de intrare este plasată atât pe camerele frontale cât și pe cele din spate. De asemenea, nu există Wi-Fi pentru vizitatori. Pentru întrarea în fabrica de medicamente bio Samsung condițiile sunt și mai stricte.

Așadar, nu se pot face selfie-uri, fotografii și nici videoclipuri în cel mai mare fabrică de produse biologice din Songdo, Incheon, Coreea de Sud. Aici este locația unde se află Samsung Biologics.

Subsidiara Samsung are cea mai mare capacitate din lume de a produce substanțe biologice. Cele trei instalații ale sale au o producție combinată de 364.000 litri. Prima instalație are șase bioreactori de 5.000 de litri; a doua are 10 bioreactori de 15.000 litri și patru bioreactori de 1.000 litri; iar a treia fabrică are 12 bioreactori de 15.000 litri.

Cerere mare de produse bio pentru COVID-19

Varianța dimensiunilor bioreactorilor contează, deoarece acestea sunt relevante pentru tipul de contracte pe care compania le poate câștiga, din punct de vedere al capacității lor de a răspunde solicitărilor clienților pentru diverse dimensiuni de loturi. Pentru ofertele comerciale mari de fabricație se folosesc bioreactorii mai mari, în timp ce pentru contractele mai mici se folosesc bioreactorii de 1.000 de litri.

În ultimele luni, Samsung Biologics a fost favorizată de cererea bruscă din partea companiilor globale care dezvoltă tratamente COVID-19. Acestea doreau să fie pregătite să producă în masă noi terapii în cazul apariției unui tratament de succes. În acest fel subsidiara Samsung a înregistrat câștiguri record în prima jumătate a anului 2020. Recent, în iulie, Samsung Biologics a declarat că va construi o a patra instalație, tot la Songdo, Incheon, lângă cele existente, pentru a răspunde cererii globale în creștere.

Medicamentele biologice sunt medicamente în care substanța activă este produsă sau extrasă plecând de la o sursă biologică. Ele sunt dezvoltate din celule sau organisme vii, prin bioinginerie medicală. Sunt mult mai eficiente decât medicamentele convenționale.

În interiorul fabricii Samsung Biologics, tinerii îmbrăcați lejer parcurg holurile și discută, purtând documente sau instrumente științifice. Ai putea crede cu ușurință că este un campus universitar. Vârsta medie a personalului este de 30 de ani! În luna mai 2020, Samsung Biologics avea angajați 553 de cercetători bărbați și 545 de cercetători femei. În total compania are în jur de 1.560 de bărbați și 990 de femei.

Facilități de producție foarte avansate la Samsung Biologics

Există o anumită atracție globală în jurul Samsung Biologics. Mulți dintre oficialii superiori ai companiei au studii la universități de prestigiu din lume. Mulți provin din străinătate sau au fost educați acolo.

Cei aflați în funcții manageriale responsabile de supravegherea instalațiilor de producție sunt experți în domeniu și provin dintr-o lume a medicamentelor bio. Acest personal este esențial pentru expertiza Samsung Biologics în fabricarea și dezvoltarea produselor bio. Conform The Korea Herald, Samsung Biologics a fost înființată în aprilie 2011 și are sediul în Incheon, Coreea de Sud.

Potrivit Samsung Biologics, aceste personalități din domeniu au petrecut o parte semnificativă din cariera lor la alte companii de acest fel. Atunci când ajung la Samsung Biologics sunt pur și simplu uimiți de facilitățile avansate de aici. Aici se pune foarte mult accentul pe apartenența Samsung Biologics la compania mamă Samsung Electronics.

Fiind cea mai mare companie din Coreea de Sud și un producător mondial de semiconductori, Samsung este un constructor cu experiență pentru tehnologii complexe. A construit 25 de fabrici de semiconductoare și peste 50 de instalații petrochimice, ale căror funcții și caracteristici sunt similare celor din fabricile de medicamente biologice.

La fel ca o fabrică de semiconductori și una pentru medicamente biologice trebuie să fie aseptică. Samsung Biologics se mândrește că avut nevoie doar de trei ani pentru a-și construi prima fabrică, patru ani pentru a doua și a treia. Cea de-a treia fabrică, în special, este o instalație de ultimă generație. Nu numai că are cea mai mare capacitate dintre cele trei, dar este echipată cu tehnologia N-1 Perfusion, care permite concentrații mai mari de celule într-un singur bioreactor, eliminând deșeurile din rezervor pentru a elibera spațiul, astfel încât celulele să aibă loc să crească. Aceasta a treia fabrică a fost recent certificată de British Standard Institution.

Samsung Biologics își extinde produselor bio

Samsung Biologics a anunțat recent intenția de a-și extinde serviciile de produse medicamentoase prin adăugarea a două liofilizatoare – mașini de uscare prin congelare – la a doua instalație, care va fi operațională din prima jumătate a anului 2022. Compania va adaugă și o linie de umplere flexibilă în 2021, pentru a produce mai multe produse bio finale direct în seringi.

Samsung Biologics intenționează să-și extindă prezența la nivel global. COVID-19 a blocat oarecum planul inițial; cu toate acestea, compania creează un laborator de dezvoltare în zona San Francisco pentru a satisface nevoile unui număr tot mai mare de companii biotehnologice din regiune. Samsung Biologics intenționează să se extindă în mai multe locații în SUA, apoi în Europa și, în sfârșit, în China. În prezent, Samsung Biologics funcționează numai de la Songdo.

Cei mai mari concurenți ai Samsung Biologics sunt Lonza, o companie globală din Elveția, cu o istorie de 120 de ani și WuXi Biologics, o companie chineză fondată în 2014. Lonza a spus în iunie 2019 că își va extinde capacitatea în Visp, Elveția. Compania se așteptase să construiască două linii de producție de 4.000 de litri până în iulie 2020. WuXi intenționează să-și crească capacitatea la 280.000 litri până în anul 2022.

Cu Samsung VR se poate urmări procesul din camerele sterile

Fiind asociată cu Samsung Electronics, există diferite avantaje pentru vizitatori la această unitate. Un astfel de exemplu ar fi ochelarii de realitate virtuală Samsung VR. Aceștia îi aduc pe vizitatori mai aproape de camerele sterile, unde în mod normal nu au acces. Aceasta este o idee neașteptată în industria farmaceutică, care surprinde clienții, a spus Samsung Biologics. Fără ochelarii VR, se poate privi prin pereții de sticlă la bioreactori în timpul producției.

Cu toate acestea, nu totul este digitalizat la Samsung Biologics. Într-o zonă separată se găsește un spațiu vast, pentru stocarea documentelor originale pentru Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA și alte autorități internaționale din domeniul medicamentelor. Samsung Biologics spune că datele sunt în curs de digitalizare, dar cantitatea mare va necesita timp.