Samsung Biologics înregistrează un salt de 65% ca venituri

674
Samsung Biologics
Sursa Foto: Samsung Biologics

Scriem cel mai mult pe iLoveSamsung despre smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri, televizoare sau alte extraordinare dispozitive sau aparate Samsung. Dar gigantul tech se ocupă și de construcții civile, construcții navale, asigurări, automobile, dar și medicamente prin Samsung Biologics.

Medicamentele biologice sunt medicamente ale căror ingrediente active sunt produse din organisme vii, cum ar fi celule de plante sau animale, bacterii, virusuri sau drojdie. Medicamentele convenționale sunt fabricate de obicei prin sinteză chimică.

Samsung Biologics a declarat ieri că veniturile în 2019 a crescut cu 65% față de anul precedent, pe fondul creșterii vânzărilor. Compania Samsung Biologics a înregistrat venituri de aproximativ 602 milioane dolari. Astfel a realizat un profit operațional de 92 miliarde won, aproximativ 79 milioane USD, în creștere cu 31% față de anul trecut. Creșterea s-a datorat ratei de exploatare îmbunătățită a celor trei fabrici ale sale.

Samsung Biologics va deschide unități de producție și în Statele Unite

Samsung Biologics are trei unități de producție a medicamentelor bio pe bază de plante. Fiecare produs realizat trebuie să fie aprobat de autoritatea de reglementare a medicamentelor din țara în care produsul este exportat. Medicamentele biologice sunt vândute în SUA, Europa, Japonia și Canada – cele mai mari piețe de medicamente biologice din lume. Conform informațiilor, Statele Unite și Canada reprezintă 60% din această piață.

Medicamentele biologice sunt medicamente în care substanța activă este produsă sau extrasă plecând de la o sursă biologică. Ele sunt dezvoltate din celule sau organisme vii, prin bioinginerie medicală. Sunt astfel mult mai eficiente decât medicamentele convenționale.

Vicepreședintele Samsung Biologics, John Rim, a declarat la JP Morgan Healthcare Conference 2020 că două din cele trei fabrici au atins capacitatea maximă de producție. A treia fabrică și cea mai nouă are doar o rată de utilizare de 35%.

Obiectivul nostru de anul trecut a fost să atingem rata de utilizare de 50% pentru a treia fabrică, dar unele lucruri au împiedicat acest lucru. Pentru 2020, aspirăm să folosim 60% la capacitate și la această uzină”. A spus vicepreședintele Samsung Biologics John Rim.