Samsung Biologics a încheiat cu Pfizer contracte de 1,08 miliarde USD

171
Samsung Biologics Pfizer
Sursa foto: via en.yna.co.kr

Samsung Biologics Co., filiala biotehnologică a Samsung Electronics, a declarat luni că a încheiat două acorduri record în valoare de 897 de milioane de dolari cu Pfizer. Acordurile includ un contract de 193 de milioane UD și unul de 704 de milioane de dolari anunțate pe 8 iunie. Dacă adăugăm aici și contractul de 183 de milioane de dolari semnat în martie. Valoarea combinată din acest an se ridică la un total de 1,08 miliarde de dolari.

Potrivit contractului anunțat luna trecută, Samsung Biologics va fabrica mai multe produse biosimilare de la Pfizer. Un „biosimilar” este un medicament cu un grad înalt de similaritate, în toate aspectele esențiale, cu un medicament deja aprobat. Sunt incluse aici inclusiv biosimilare pentru oncologie, boli tumorale și inflamatorii și imunoterapie. Noile biosimilare de la Pfizer vor fi fabricate la noua sa uzina din Songdo, la vest de Seul. Potrivit agenției de presă Yonhap, contractul este în valoare de 704 milioane USD și se va derula până în 2029.

Contracte record cu Pfizer încheiate de Samsung Biologics

Samsung Biologics și-a extins capacitatea de producție ca parte a strategiei sale de a deveni un jucător important pe piața globală a organizațiilor de producție și dezvoltare a contractelor (CDMO). CDMO se referă la o companie care se ocupă nu numai de producția externalizată a substanțelor medicamentoase, ci și de toate activitățile de inovare și dezvoltare care au loc înainte de producerea lor.

Samsung Biologics a spus că noile mega contracte cu Pfizer semnifică parteneriatul său strategic pe termen lung cu un client de top la nivel global. Valoarea totală a contractelor semnate de Samsung Biologics în acest an a ajuns până acum la 1,48 miliarde USD. În acest fel a fost depășită valoarea totală a tranzacțiilor semnate anul trecut.

Eli Lilly and Company este o companie farmaceutică cu sediul în Indianapolis, Indiana, SUA. Compania a fost fondată în 1876 de către colonelul Eli Lilly, un chimist farmaceutic și veteran al Războiului Civil American.

Samsung are în prezent 13 dintre primele 20 de companii farmaceutice din lume ca și clienți, potrivit The Korea Herald. În acest an, Samsung Biologics a semnat contracte cu mai multe companii farmaceutice internaționale. De exemplu, o înțelegere de 27 de milioane USD cu GSK în februarie și un acord de 177 de milioane de dolari cu Eli Lilly în martie. A semnat și un acord de 11 milioane de dolari cu Roche în iunie.

Subsidiara Samsung a spus că ia în considerare deschiderea de noi birouri de vânzări în străinătate pentru clienții globali. Samsung Biologics a deschis un centru de cercetare și dezvoltare în San Francisco în octombrie 2020. În martie acest an compania a deschis și un nou birou de vânzări în New Jersey.