Samsung Biologics va produce vaccinul Evusheld pentru COVID-19

378
Samsung Biologics va produce vaccinul Evusheld pentru COVID-19
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung Biologics va începe să producă combinația de anticorpi COVID-19 de la AstraZeneca, Evusheld, extinzându-și acordul anterior. Informația a fost furnizată ieri de US Food and Drug Administration – Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Noua colaborare Samsung Biologics – AstraZeneca este estimată la 380 de milioane de dolari. Este o creștere cu aproximativ 50 de milioane de dolari față de contractul inițial al parteneriatului pe termen lung al celor doi giganți farmaceutici, semnat în septembrie 2020. Conform acordului, Samsung Biologics va fabrica și produsul oncologic de la AstraZeneca – Imfinzi – de anul viitor.

Medicamentul Evusheld, cunoscut anterior ca AZD7442, este o combinație de doi anticorpi cu acțiune prelungită, tixagevimab și cilgavimab. Are efectul de a preveni infecțiile cu coronavirus pentru cei cu risc crescut de a primi un vaccin din cauza anumitor boli sau a unui sistem imunitar slăbit.

Vaccinul Evusheld de la AstraZeneca produs de Samsung Biologics

Evusheld este prima combinație de anticorpi cu acțiune prelungită care a primit aprobarea de utilizare de urgență de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Deoarece Evusheld nu a fost aprobat în Coreea de Sud, medicamentul împotriva coronavirusului produs de Samsung Biologics va fi lansat în străinătate. Sunt informații că Samsung Biologics va produce vaccinuri și pentru Pfizer.

AstraZeneca este o companie farmaceutică fondată în 1999 prin fuziunea dintre Astra AB (Suedia) și grupul britanic Zeneca. Are sediul la Cambridge, Anglia. Este a cincea companie farmaceutică ca mărime din lume după venituri.

Vom sprijini clienții noștri aducând soluții inovatoare pentru o serie de boli, în special acum când este cel mai necesar. Vom găsi împreună modalități de a accelera livrarea pe piață a acestor terapii cruciale”. A declarat John Rim, CEO Samsung produse biologice, conform The Korea Herald.

Vom rezolva rapid problema COVID-19, care amenință serios sănătatea publică din întreaga lume. În acest fel vom contribui la schimbarea vieții pacienților prin furnizarea de medicamente inovatoare împotriva acestui cancer al lumii”. A declarat Kim Sang-pyo, CEO al AstraZeneca Coreea.

Între timp, US Food and Drug Administration a anunțat că a decis să aprobe fabricarea și furnizarea vaccinului Moderna Spikevax. Și acesta este un vaccin pentru a proteja de COVID-19 produs tot de Samsung Biologics.